بلاگر چیست و چگونه میتوانیم بلاگر موفقی شویم؟
آیا میدانستید که اغلب بلاگرها جز افراد خوش سلیقه دنیا هستند و بهترینها را انتخاب میکنند؟ زمانی که وارد پیج بلاگر لایف استایل محبوب خود میشوید، زیباترین دکور یا پرده و چشمگیرترین منزل را میبینید! زمانی که به استوری بلاگر مد و لباس و یا لایف استایل سر میزنید، احساس میکنید بهترین مدلهای لباس پیش چشمان شما قرار گرفته است! حتی وقتی عکسهای خوراکیها را در صفحه او باز میکنید، بهترین مزهها را تصور کرده و به دنبال همان غذاها خواهید بود!
شاید با این جمله شوکه شوید، اما حقیقت این است که بلاگر Blogger در شخصیت شما نفوذ کرده و انتخاب او در سلیقه شما تاثیر گذاشته است! شاید اکنون از پذیرش این حرف شدیدا امتناع کنید، اما صرف زمان برای مطالعه این مقاله ارزش قانع شدن را دارد. در ادامه ضمن ارائه تعاریف دقیق، راهکارهایی را جهت تبدیل شدن به یک بلاگر موفق در اختیارتان قرار می دهیم.
بلاگر کیست؟
قبل از هرچیز باید بدانیم بلاگر دقیقا چیست و یا به چه معناست. کلمهی بلاگ یک کلمه انگلیسی و خلاصه شده از کلمه وبلاگ است. بلاگر در لغت به معنای وبلاگ نویس است. یعنی کسی که وبلاگ نویسی میکند. اما در طول زمان معنای بلاگر دستخوش تغییراتی شده است که باعث میشود این عبارت را با معنای دیگری بشناسیم.
امروزه این واژه در میان کاربران اینترنت مفهومی فراتر از یک وبلاگ نویس ساده را به ذهن میرساند. در حقیقت معنی بلاگری به کسی گفته میشود که با کسب شهرت و معروفیت در حرفهی خود صاحب نظر باشد و بتواند بر دیگران که او را دنبال میکنند، تاثیر بگذارد. در واقع چنین شخصی که یک تربیون در اختیار دارد، از دیدگاه خودش و بر اساس تجربهها، نظریات و سلیقهی شخصی خویش در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر و تولید محتوا میکند و نظرات او مورد قبول مردم است.
از این پس هرگاه در این مقاله اسم بلاگر را ذکر میکنیم، معنی بلاگر چیست در واقع یک بلاگر موفق خواهد بود!
اگر بخواهیم به زبان ساده تعریفی از بلاگر ارائه کنیم، باید بگوییم بلاگر کسی است که برای تعداد زیادی از افراد در حوزهای خاص یا حتی یک زمینه عمومی الگو باشد. الگو بودن بهترین واژهای است که میتوان در تعریف یک بلاگر به کار برد. یعنی مخاطبانی که وبسایت یا صفحهی متعلق به فرد بلاگر در اینستاگرام، توئیتر، فیس بوک، یوتیوپ و… را دنبال میکنند، لباسی را خریداری خواهند کرد که مورد توجه بلاگر باشد، به مکانی سفر میکنند که بلاگر از رفتن به آن جا راضی بوده باشد، غذایی سفارش میدهند که به مذاق بلاگر خوش آمده باشد! چیزی را دوست دارند که بلاگر دوست داشته است!
صف مورچهها در بالا رفتن از درخت را به یاد بیاورید! شاید مثال خوشایندی نباشد، اما بلاگر همان مورچهی اول و رهبر است و آن صف طویل مورچهها، تعداد کثیر مخاطبینی که تحت تاثیر بلاگر قرار دارند!
بنابراین بلاگر فرد تاثیرگذاری است که با انتشار مطلب، عکس ، صوت و ویدیو در فضای مجازی فعالیت میکند و نظراتش برای درصد قابل توجهی از مردم اهمیت دارد.
بلاگری را از کجا شروع کنیم؟
اگر هنوز قدم اول را در بلاگ نویسی بر نداشتهاید، باید کفشهای آهنین به پا کنید! چرا که راه دور و درازی پیش رو دارید! کارشناسان بلاگینگ پیشنهاد میکنند حتی اگر قصد دارید در یکی از شبکههای مجازی همچون اینستاگرام فعالیت داشته باشید، ساخت و طراحی یک وبسایت را از پروسه کارتان حذف نکنید. بنابراین صفحه شخصیتان را در اینستاگرام یا هر شبکه مجازی دیگر ایجاد کنید و لینک وبسایت را در مشخصات صفحه قرار دهید. در حقیقت بخشی از معنی بلاگر در اینستا چیست، توانسته هویت اصلی این فعالیت در دنیای مجازی را به خود اختصاص دهد.
عکس مناسبی برای پروفایل یا صفحهی اول وب سایت انتخاب کنید. بسیاری از افراد با مشاهده همین عکس تصمیم میگیرند شما را همراهی کنند یا نه! بنابراین باید در انتخاب عکس دقت کنید. با بهترین جملاتِ ممکن بیوگرافی یا مشخصات صفحهتان را بنویسید.
سعی کنید با کوتاهترین جملهها خودتان را معرفی کنید. مخاطب باید از قسمت مشخصات صفحه، با حوزه کاری، سبک محتوا و پستهای شما آشنا شود. بیوگرافی نیز همچون تصویر پروفایل تعیین کننده است. جملاتی بنویسید که مخاطب نتواند به راحتی از پیج شما بگذرد. و بتوان برایتان خواند:
“سر به زیر و ساکت و بی دست و پا می رفت او، یک نظر پیج تو را دید و حواسش پرت شد!”
بعد از ساختن صفحه تان، باید اولین پستها را پشت سر هم منتشر کنید! شاید تلخ باشد، اما حقیقت این است که هنوز کسی منتظر نیست که شما از خودتان تصویری منتشر کنید یا در مورد موضوعی ایراد سخن بفرمایید! بنابراین باید بیوقفه تلاش کنید و اطلاعات جذاب و مفیدی در اختیار دیگران قرار دهید. اما ناامید نباشید! همه بلاگرها روزی برای اولین بار، ازجایی دور افتاده به دنیا سلام کردند و شاید کسی نبود که جواب سلامشان را بدهد!
انواع بلاگر و محبوبترین آن
از آن جایی که مردم برای تصمیم گیری در خرید و یا امور دیگر، به سراغ مشورت گرفتن از افراد متخصص میروند، بلاگر ها هم در زمینههای خاصی فعالیت می کنند یا بهتر است بگوییم که متمرکز شدن آنها بر زمینههایی خاص به مراتب بهتر خواهد بود تا این که از هر دری سخنی بگویند.
- ممکن است خاطره نویسی کنند و در خصوص زندگی روزمره خود تولید محتوا داشته باشند.
- در زمینه زیبایی و لوازم آرایشی و بهداشتی و معرفی بهترینهای این حرفه صاحب نظر باشند.
- یک بلاگر میتواند گردشگر باشد و در زمینه سفر و گردشگری، نقاط دیدنی کشور و جهان، هتلها و… فعالیت کند.
- ممکن است طنزپرداز باشد و با تولید متن یا کلیپ یا هر محتوایی که مخاطب را بخنداند، هر روز تعداد مخاطبینش را افزایش دهد.
- یک بلاگر میتواند نان تیپش را بخورد! و در زمینه استایل و مد حرفی برای گفتن داشته باشد!
- شکموها هم دل دارند! بنابراین در فضاهای مجازی بلاگرهای غذا و خوراک را خواهید دید!
- ممکن است بلاگرها دغدغه معرفی کتاب، طراحی دکوراسیون، معرفی ورزش و… داشته باشند.
اینکه بخواهیم با یک دسته بندی خشک و بسته، چهارچوبی برای انواع بلاگرها تعیین کنیم، تاریخ انقضای مقالهمان را جلو انداختهایم! تقسیم کردن بلاگرها به چند دسته محدود کار درستی نیست. هر موضوعی که برای مردم مهم باشد و بخشی از زندگی آنان را در بر گیرد میتواند بلاگر مخصوص به خود را داشته باشد.
در چه زمینهای بلاگری کنیم؟
شما با بلاگر شدن، یک شغل تمام وقت را انتخاب میکنید که نیاز به انرژی و زحمت فراوانی دارد و ممکن است هزار بار تلاش کنید و شکست بخورید. بنابراین موضوعی را برای فعالیت انتخاب کنید که به آن علاقه و در آن زمینه تخصص داشته باشید. در واقع بهتر بگوییم، اول باید در حوزهای اطلاعات و تخصص هر چند اندک کسب کنید، سپس به فعالیت در آن حوزه بپردازید.
از طرفی، تخصص شما مخاطبین شما را تعیین میکند! بنابراین باید بتوانید با علاقهمندان حیط فعالیت خود ارتباط برقرار کنید. مسلما شما نمیتوانید یک بلاگر گردشگری باشید، در حالی که از افراد دارای فرهنگهای مختلف در دنیا گریزان هستید!
با این وجود برخی از محبوبترین موضوعات بلاگری عبارتند از:
-
بلاگر سبک زندگی یا لایف استایل (life style blogger)
لایف استایل، یکی از جذابترین موضوعات برای شروع بلاگری است. چرا که اکثر مردم به دنبال شناخت سبک زندگی افراد دیگر هستند! اگر به دنبال کسب درآمد در مدت زمان کوتاه هستید، میتوانید به سادهترین اتفاقهای روزمره زندگیتان رنگ و لعاب جذاب بخشیده و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. یکی از مزیتهای این نوع بلاگری این است که با هیچ نوع محدودیتی رو به رو نبوده و در مورد هر موضوعی حرفی برای گفتن با دنبال کنندگانتان خواهید داشت.
-
بلاگر طراحی دکوراسیون (decoration blogger)
مردم عاشق یادگیری ترفندهای ساده اما کاربردی هستند که با استفاده از آنها و بدون نیاز به دیگران، جلوه ظاهری منزلشان را بهبود بخشند. بنابراین اگر شما فردی با ایدههای متنوع از تزئینات دیوار گرفته تا وسایل روشنایی هستید، این سبک از بلاگری را پیشنهاد میکنیم.
مانند نمونههای زیر :
بلاگر دکوراسیون منزل | |
بلاگر دکوراسیون منزل | |
بلاگر دکوراسیون منزل | |
بلاگر دکوراسیون منزل | |
بلاگر دکوراسیون منزل | |
-
بلاگر سلامتی (health blogger)
اگر در یکی از حوزههای سلامت، تخصص دارید؛ پس فعالیت در این زمینه کار دشواری نخواهد بود. اما اگر تخصص هم ندارید، جای نگرانی نیست. چرا که با ارائه اطلاعات جالب و کاربردی میتوانید نظر افراد زیادی را به خود جلب کنید. البته باید در این خصوص احتیاط داشته و حتما اطلاعات موثق به مخاطبان خود ارائه دهید. در نظر بگیرید که فعالیت در حوزه سلامت با مسئولیت بیشتری همراه بوده و این ریسک وجود دارد که اطلاعات شما شخصی را به اشتباه انداخته و باعث آسیب رسیدن به وی شود. از این روی اگر در حوزه سلامتی، به بلاگری روی میآورید باید حتما این نکات احتیاطی و موثق بودن اطلاعات را در سطح بالایی در نظر بگیرید.
-
بلاگر خانوادگی (family blogger)
اگر پدر یا مادر هستید، میتوانید از تجربههای خود با دیگران صحبت کنید. باور کنید که تجربههای عملی زندگی، خصوصا در زمینه تربیت کودک و بزرگ کردن او، بیش از هر کتاب دیگری به افراد کمک خواهد کرد! بسیاری از والدین تازه کار و آنهایی که قصد دارند در آینده نزدیک فرزندی به دنیا بیاورند، به دنبال تکنیکهای تربیت کودکان و به طور کلی هر چیز ریز و درشتی درباره آنها هستند که شاید حتی بی اهمیت به نظر برسد. این یک حوزه بسیار جذاب است که اتفاقا دنبال کنندگان بسیاری داشته و در صورتی که بتوانید د