احتمالا برای شما هم پیش آمده است که در صفحه نمایش گوگل، زیر نتایج وبسایتهای مختلف توضیحات اضافهای مثل ستارههای امتیازدهی، تعداد نظرات، قیمت و… را دیده باشید. در دنیای سئو به این محتواها در صفحه نتایج گوگل، ریچ اسنیپت میگویند!
در این مطلب به صورت کامل، از 0 تا 100 چیستی ریچ اسنیپتها و نحوه تولید آنها برای سایت همراه نکات طلایی این موضوع، آورده شده است. اگر شما هم علاقه دارید به صورت عمیق، نحوه کار ریچ اسنیپت در گوگل را درک کنید، تا پایان این مقاله با تسمینو همراه باشید.
ریچ اسنیپت در گوگل چیست؟
ریچ اسنیپتها نتیجه استفاده از دادههای نشانهگذاری شده یا همان اسکیما در ساختار کدهای HTML وبسایت هستند و از تکنیکهای سئو تکنیکال به حساب میآیند. به واقع وجود rich snippet در صفحه نمایش گوگل میتواند اطلاعات مفید و کاربردی را به کاربران بدون نیاز به ورود به وبسایت، انتقال دهد.
از اسنیپیت تا ریچ اسنیپت!
زمانی که کاربران گوگل یک کلمه کلیدی خاص را در گوگل سرچ میکنند، موتور جستوجو نتایج مختلفی را برای سرچ کنندهها نمایش میدهد. اصولا ساختار هر یک از نتایج نشان داده شده توسط گوگل به صورت زیر است:
مثال بالا نمونهای از نتیحه جستوجوی سایت تسمینو در صفحه نتایج بوده که شامل آدرس صفحه، تایتل و محتوای متادسکریپشن است. به این نتیجه در دنیای وب (اسنیپت) میگویند.
اما گاهی اوقات، محتواهای نمایش داده شده در بخش اسنیپت، غنیتر و دارای توضیحات بیشتری هستند که این توضیحات اضافه ریچ اسنیپت نام دارند، در تصویر زیر، نمونهای از rich snippet سایت تسمینو را مشاهده میکنید. این ریچ اسنیپت شامل ستاره امتیاز دهی و رایهای کاربران است.
کدهای اسکیما، دستان پشت پرده نمایش ریچ اسنیپتها
ریچ اسنیپت، نتیجه قرار دادن صحیح کدهای اسکیما است و در حقیقت به طور کلی، کاری به عنوان ریچ اسنیپت زدن یا قرار دادن ریچ اسنیپت، اصلا هیچ مفهومی ندارد!
در واقع، وبمستر سایت با قرار دادن درست کدهای استراکچر دیتا در ساختار کدهای HTML سایت، به گوگل کمک میکند که اسنیپت صفحه هدف را غنی کرده و در صفحه نمایش گوگل، یک ریچ اسنیپت درجه یک را نمایش دهد!
بسیاری از وبمستران، مفهوم اسکیما و ریچ اسنیپت را جابهجا درک کردهاند! بهتر است شما به این موضوع دقت کنید که اول اسکیما به سایت شما وارد میشود و در صورت اجرای درست آن و وجود برخی از فاکتورهای دیگر، ریچ اسنیپ اسکیمای به کار رفته در صفحه SERP، نمایش داده خواهد شد.
2 مزیت فوق العاده ریچ اسنیپ برای سئو سایت شما!
امروزه اکثر متخصصین سئو حرفه ای وجود rich snippet برای نتایج صفحات مختلف سایت در صفحه SERP را یک امتیاز طلایی در مسیر سئو و بهینهسازی سایت میدانند.
-
افزایش درک گوگل از محتوای وب سایت
با وجود کدهای اسیکما که به نمایش ریچ اسنیپت برای وبسایتتان منجر خواهد شد، درک گوگل از بخشهای مختلف محتوای سایت شما افزایش پیدا میکند و این موضوع میتواند شانس وبسایتتان را جهت رسیدن به رتبههای بالاتر موتورهای جستوجو افزایش دهد.
-
افزایش نرخ کلیک کاربران
تمامی کاربران گوگل ترجیح میدهند که نتیجهای را برای کلیک کردن انتخاب کنند که جذابتر و حاوی اطلاعات غنیتری باشد. به همین ترتیب ریچ اسنیپتها میتوانند به بهبود نرخ کلیک کاربران در نتایج وبسایت شما کمک بسیاری کنند.
[tesmino_readmore 9639]پرکاربردترین مدلهای ریچ اسنیپت، کداماند؟
ریچ اسنیپتها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای یک نوع ساختار وبسایت، استفاده میشوند. در ادامه با انواع ریچ اسنیپت، آشنا شوید.
-
بردکرامب (Breadcrumbs)
بردکرامبها مسیر راهنمای حرکت کاربرد در سایت برای رسیدن به صفحه مقصد هستند و گاهی اوقات بردکرامب یک URL در بخش اسنیپت نیز نمایش داده میشود.
-
رویدادها (events)
از جمله مهمترین اطلاعات مربوط به یک رویداد مثل زمان برگزاری، مکان، نام افراد حاضر و … در اسکیما رویداد، قابل ذکر است که میتواند منجر به نمایش rich snippet آن شود.
-
کسب و کار (Business)
گاهی اوقات گوگل، نتایج مربوط به جزئیات یک کسب و کار را در قالب یک باکس جدا کنار دیگر نتایج، نمایش میدهد به این مورد، ریچ اسنیپت بیزینس میگویند.
-
اشخاص (PEOPLE)
در این سبک rich snippet، یک بیوگرافی کوتاه خلاصه از فعالیت، حوزه کاری، سن و.. از اشخاص مختلف، نمایش داده میشود. این سبک اسکیما بیشتر برای اشخاص مشهور کاربرد دارد و در وب فارسی این نوع rich snippet کمتر دیده خواهد شد.
-
موزیک (Music)
این مورد نیز بیشتر در وب خارجی کاربرد دارد. ریچ اسنیپت موزیک شامل اطلاعات کاربردی برای آلبومهای موسیقی مثل نام خواننده، تعداد ترکها قیمت آلبوم، لینک خرید و اطلاعاتی از این دست است. در جای خود، اسنیپ موزیک توانسته در جذب کاربران و بالا بردن نرخ کلیک، بسیار موثر باشد.
-
محصولات (Product)
در مدل ریچ اسنیپت محصولات، اطلاعات مفید پیرامون محصول همچون نوع جنس، کیفیت، موجود بودن در انبار، قیمت و … نمایش داده میشود. این موضوع به اندازه قابل توجهی باعث جلب توجه کاربر و جذب وی برای کلیک کردن روی لینک مربوط به وب سایت شما خواهد شد.
-
کتاب (BOOKS)
نام نویسنده، موضوع کتاب، ناشر، قیمت و اطلاعاتی از این دست، جزء مواردی است که در ریچ اسنیپت book نمایش داده میشود. این نوع اسکیما بیشتر برای سایت های فروشگاه کتاب کاربرد دارد.
-
ویدئو (Videos)
از اسکیما ویدئو برای دریافت شانس بیشتر ویدئوهای بارگذاری شده توسط وبسایتها استفاده میشود. در این نوع ریچ اسنیپت، اطلاعات مفیدی مثل اسم منتشر کننده ویدئو، تاریخ، توضیحات مفید و … ارائه خواهد شد. به ویژه در این دوران که کاربران به دنبال کردن ویدیوها بسیار علاقهمند شده و اثرگذاری آن نسبت به سالهای قبل بیشتر شده است.
-
سوالات متداول (FAQ)
امروزه گوگل در صفحه SERP، بخشی به عنوان سوالات متداول را برای کاربران ایجاد کرده است. شما نیز میتوانید با استفاده درست از اسکیما FAQ ریچ اسنیپت سوالات متداول گوگل را به دست آورید. بسیاری از کاربران با مشاهده این باکس در نتایج جستجوی گوگل، تشویق میشوند که روی لینک مربوط به وب سایت شما کلیک کرده و به جز آن نیز به این شکل، حجم بیشتری از صفحه نتایج را به خود اختصاص داده و برجستهتر به نظر میرسید.
راهنمای استفاده از ریچ اسنیپت برای صفحات مختلف سایت
اگر شما هم به عنوان یک وبمستر علاقه دارید که کدهای اسکیما برای صفحات مختلف وب سایتتان در گوگل نمایش داده شود، تنها کافی است که کارهای زیر را انجام دهید تا یک Rich snippet بی نقص را در گوگل برای خودتان خلق کنید.
-
قدم اول: نوع ریچ اسنیپت مورد نیاز محتوای تان را مشخص کنید
دقت کنید هر وب سایتی با توجه به موضوع کاری خود، نمیتواند هر نوع ریچ اسنیپتی را در صفحه نمایش گوگل به دست آورد. به عنوان مثال اگر شما یک سایت آموزشی مقاله محور دارید، استفاده از اسکیما قیمت و نمایش ریچ اسنیپت آن در صفحه نتایج اصلا برای شما کاربردی نیست!
برای اینکه به صورت دقیق متوجه شوید که نیاز به چه نوع ریچ اسنیپتی و کمک از کدام کدهای اسکیما را دارید، ساختار محتوایی وبسایتتان را مشخص کنید و سری به دیگر رقبایتان بزنید. با استفاده از ابزار تست اسکیما بررسی کنید که سایتهای هم حوزه شما در وب فارسی و انگلیسی از کدام کدهای استراکچر دیتا استفاده کردهاند.
-
قدم دوم: از کدهای نشانه گذاری اسکیما کمک بگیرید
حالا بعد از اینکه متوجه شدید که به عنوان مثال نیاز به نمایش ریچ اسنیپت ستاره، سوالات متداول، ویدئو یا … دارید باید از کدهای اسکیما برای نشانه گذاری محتوای وبسایتتان استفاده کنید.
اگر از CMS شخصی استفاده میکنید
برای تولید کدهای اسکیما جهت رسیدن به rich snippet باید دانش کدنویسی داشته باشید تا کدهای HTML را ویرایش کنید. البته استفاده از وب سایتهای زیر نیز میتواند به شما برای دستیابی به ساختار کد اسکیما مدنظرتان کمک کند، ولی پیشنهاد میشود در صورت نداشتن تجربه و دانش کافی کدنویسی سایتتان را دستکاری نکنید!
-
ابزارهای کمکی برای تولید کد اسکیما
از جمله ابزارهای کمکی برای تولید کد اسکیما، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر وب سایت وردپرسی دارید
میتوانید علاوه بر کمک گرفتن از روش CMSهای شخصی، از افزونههای وردپرس نیز برای ایجاد کد اسکیما و رسیدن به rich snippet استفاده کنید.
- افزونههای پیشنهادی برای ایجاد ریچ اسنیپت در وردپرس
افزونههای پیشنهادی برای ایجاد ریچ اسنیپت در وردپرس به شرح زیر هستند:
- Schema App Structured Data
- WP Review
- kk Star Ratings
- Schema Pro
- WPSSO Core
بهترین افزونه برای تولید اسکیما در سایتهای وردپرسی و نمایش rich snippet، افزونه اسکیما پرو است. البته فراموش نکنید این افزونه محدودیتهای خاصی در انواع تولید کد اسکیما دارد و در صورت نبود نوع اسکیما مدنظرتان باید از روشهای دیگری کمک بیگرید.
-
قدم سوم: صبر کنید! نمایش ریچ اسنیپت قطعی نیست!
ممکن است تمامی اقدامات لازم برای ایجاد اسکیما را انجام دهید، اما در پایان، خبری از وجود rich snippet برای سایت شما در صفحه نتایج گوگل، نباشد. فراموش نکنید که نمایش ریچ اسنیپتها قطعی نیست و گاهی اوقات گوگل بدون هیچ دلیلی ممکن است اقدام به نمایش ریچ اسنیپت وبسایت شما نکند.
تنها راه حل: از درست بودن کدها مطمئن شوید
در چنین شرایطی تنها راهی که به شما کمک میکند، مطمئن شدن از درست بودن نحوه پیادهسازی کدهای اسکیما در ساختار وبسایت است، برای مطمئن شدن از صحت اجرای درست کدهای اسکیما وبسایتتان برای ایجاد rich snippet به سراغ ابزار تست اسکیما بروید.
در باکس نمایش داده شده آدرس url صفحهای که کدهای اسکیما را برای آن قرار دادهاید وارد کنید و سپس گزینه TEST URL را انتخاب کنید، در این بخش، چنان چه شما به صورت دقیق و اصولی کدهای اسکیما را پیاده سازی نکرده باشید، هشدار دریافت میکنید و میتوانید به صورت دقیق با جزئیات مشکل آشنا شوید و آن را حل کنید.
البته یک نکته مهم را فراموش نکنید که گاهی اوقات با وجود نبودن هیچ گونه ایرادی در ابزار تست اسکیما همچنان خبری از ریچ اسنیپت برای سایت شما نخواهد بود. و در چنین شرایطی ترفندی برای به دست آوردن ریچ اسنیپتها وجود ندارد. به واقع تا حدودی این موضوع به شانس شما نیز بستگی خواهد داشت که آیا گوگل تصمیم به نمایش آن بگیرد یا نه. اما پیشنهاد میکنیم که به هیچ وجه ناامید نشده و برای صفحات مختلف وب سایت خود از انواع این اسنیپتها بهره مند شده و سعی در بهینه سازی آنها داشته باشید. به طور مثال اگر سوالات FAQ نمایش داده نمیشوند، سوالات را عوض کرده و از مفاهیم مهمتری استفاده کنید.
سخن آخر: با کمک ریچ اسنیپتها بین نتایج نمایش داده شده گوگل بدرخشید!
در این مطلب، مهمترین نکات پیرامون rich snippet از جمله چیستی، کارکرد، مدلهای مختلف آن و آموزش ایجاد ریچ اسنیپت برای سایت، خدمت شما همراهان عزیز ارائه شد.
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید ریچ اسنیپتها به غنیتر شدن بخش اسنپیت سایت شما در صفحه نتایج گوگل، کمک میکند و شانس افزایش کلیک کاربران بر روی لینک وب سایت شما را نیز افزایش میدهد.
اگر علاقه داشتید که سایت شما نیز در صفحه نتایج گوگل، دارای ریچ اسنیپت منحصر به فرد باشد نکات گفته شده در این مطلب را به کار ببندید و به آسانی ساختار Rich snippet دلخواهتان را برای وب سایتتان ایجاد کنید.
2 دیدگاه ها
مقاله بسیار جامع و کاملی بود فکر کنم توی schema.org میشه دیتای بیشتری هم بدست آورد. ممنونم از تیم تسمینو :)
محتوا خوبی بود ولی در کل حس میکنم ریچ اسنیپت همون اسکیماس دیگه