رپورتاژ آگهی و بک لینک، دو اصطلاح پرکاربرد در بخش سئو خارجی وب سایت هستند و برای یک سئوکار حرفهای نیاز است که هر دوی این مفاهیم را به خوبی شناخته و به درستی از آنها به نفع سئوی وب سایت استفاده کند. اگر در سئو تازهکار باشید، احتمالا تشخیص فرق رپورتاژ آگهی و بک لینک کمی برای شما مبهم خواهد بود. در حقیقت عدم شناخت صحیح تفاوتهای میان رپورتاژ آگهی و خرید بک لینک، موجب خواهد شد تا نتوانید تصمیم بهتری برای بهبود شرایط سئو وب سایت خود از طریق هر یک از این راهکارها بگیرید. از این رو اهمیت زیادی دارد که به خوبی ماهیت رپورتاژ آگهی و بک لینک سازی را شناخته و کاربردهای هر یک را به صورت جداگانه درک کنید.
در این مقاله به صورت کامل، تفاوت رپورتاژ آگهی و بک لینک، همراه مثالهای کاربردی و توضیحات جامع آورده شده است. اگر شما هم علاقه دارید که با تشخیص دقیق فرق رپورتاژ آگهی و بک لینک، تغییری اساسی در سئو وب سایت خود ایجاد کنید، تا پایان این مقاله با تسمینو همراه باشید!
فرق رپورتاژ آگهی و بک لینک در سئو چیست؟
رپورتاژ آگهی و بک لینک، دو ابزار عملی مهم در بخش استراتژی لینک سازی سئو خارجی وب سایت هستند که متخصص سئو از آنها برای بهینه سازی سئو آف پیج یک وب سایت کمک میگیرد، برای درک دقیق تفاوت رپورتاژ آگهی و بک لینک، بهتر است در ابتدا تعریف این دو مفهوم را مطالعه کنید.
رپورتاژ آگهی چیست
اگر بخواهیم رپورتاژ آگهی را به زبان ساده تعریف کنیم، این ماهیت به انتشار یک مطلب در وب سایتی دیگر، با لینک سازی به مقصد یعنی وب سایت شما گفته میشود. اما برای رسیدن به این نقطه، باید از چند مرحله عبور کنید:
۱٫ ابتدا صفحات هدف وب سایت خود که قصد لینک سازی به مقصد آنها را دارید، به درستی انتخاب کنید.
۲٫ وب سایت ثالث که قصد انتشار رپورتاژ آگهی در آن را دارید، از میان وب سایتهای مختلف با در نظر گرفتن فاکتورهای هزینه خرید رپورتاژ، اعتبار دامنه وب سایت، اسپم اسکور، زمینه فعالیت و … انتخاب کنید.
۳٫ محتوای یونیک و کاربردی با تصاویر منحصر به فرد و لینکسازی صحیح، آماده کنید.
۴٫ رپورتاژ آگهی را در وب سایت مورد نظر خود خریداری کرده و پس از پرداخت هزینه، درخواست انتشار محتوا را بدهید.
۵٫ حتما پس از انتشار رپورتاژ آگهی، بررسی کنید تا همه چیز مطابق با محتوای شما بوده و لینکها به درستی ثبت شده باشند.
در صورتی که در انتخاب وب سایتها برای انتشار رپورتاژ آگهی، اصول را به درستی دنبال کنید، نتیجه بسیار عالی در مدت زمانی نه چندان طولانی به دست خواهید آورد.
در واقع، رپورتاژ آگهی در دنیای سئو یک متن خبری است که سایتهای مختلف آن را در وب سایتهای دیگر منتشر کرده و با قرار دادن لینک یا قید کردن نام برند خود، تلاش میکنند رتبه بهتری در موتورهای جستجو به دست آورده و در نهایت بتوانند با متن رپورتاژ، کاربران بیشتری به سمت وب سایت خود جذب کنند.
نمونه رپورتاژ آگهی ۱
برای آن که بهتر فرق رپورتاژ آگهی و بک لینک را درک کنید؛ به تصویر زیر توجه داشته باشید. عکس زیر، نمونه رپورتاژ آگهی بوده که سایت تسمینو در یک خبرگزاری آن را منتشر نموده است. دادههای به دست آمده از نتایج سرچ کنسول نشان میدهد که رپورتاژ آگهی زیر به وب سایت ما کمک کرده تا در بلند مدت رتبه بهتری در انکرتکستهای درج شده در محتوای رپورتاژ آگهی به دست آورده و کاربران بیشتری را نیز جذب کند. همین طور بهبود اعتبار دامنه یا همان Domain Authority، در پی نشر چندین رپورتاژ آگهی در وب سایتهای دارای اعتبار دامنه بالا، بهبود پیدا کرده است.
نمونه رپورتاژ آگهی ۲
تصویر زیر، نمونه بخشی از محتوای رپورتاژ آگهی تسمینو در سایت ویرگول است که با هدف بهبود رتبه در انکر تکست خرید رپورتاژ آگهی منتشر شده است:
هدف رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی، به عنوان یک برگ برنده در ساختار سئو خارجی به کار گرفته میشود. در نظر داشته باشید که اگر رقبای شما به انتشار رپورتاژ آگهی میپردازند، عدم ورود شما به این حوزه و انتشار رپورتاژ آگهیهای مناسب و به موقع، یک ضعف بزرگ در سئو وب سایت محسوب خواهد شد. به این ترتیب قطعا یکی از چرخهای چهارچرخ سئوی شما، لنگان شده و نمیتوانید در کورس رقابت به درستی پیش بتازید. اما برخی از مهمترین اهداف سئوکاران از انتشار رپورتاژ آگهی به شرح زیر است:
- برندینگ
- بهبود رتبه در کلمات کلیدی تعریف شده
- دریافت ورودی از گوگل
- جلب اعتماد کاربران
- افزایش قدرت سئو خارجی
- ارتقای اعتبار دامنه وب سایت
- افزایش محبوبیت نزد گوگل و …
بک لینک چیست؟
داستان بک لینک در سئو با رپورتاژ آگهی کاملا متفاوت است. به تمامی سبکهای مختلف انکر تکست که در بسترهای متفاوت فضای آنلاین از جمله سایر وب سایتها، فرومها، بلاگها، شبکههای اجتماعی و … به وب سایت خاصی لینک داده شده و با کلیک بر روی آنها به وب سایت مقصد ارجاع داده میشوید، بک لینک گفته میشود. همان اندازه که انتشار رپورتاژ آگهی باید با دقت و بررسی انجام شود، بک لینک سازی نیز نیازمند دقت و رعایت برخی اصول بوده که بدون در نظر گرفتن آنها، ممکن است بدتر به سئو وب سایت خود صدمه بزنید.
مهمترین نکته در ساخت بک لینک، طبیعی نشان دادن فرایند لینک سازی خارجی است. اگر شکل لینک سازی شما در ساختار بک لینک، نشان دهنده یک چرخه عمدی و ربات گونه باشد، به احتمال زیاد از سوی گوگل اسپم خواهید شد. از این روی هرگز بی گدار به آب نزده و برای بک لینک سازی، زیاده روی نکنید. قطعا باید انتخاب انکرتکستها و بسترهای ثبت بک لینک و همین طور دورههای زمانی آن، حساب شده و طبق اصول باشد.
همچنین در بلاگ تسمینو بخوانید:
انکر تکست چیست؟
به کلمه، عبارت یا متنی که با کلیک کردن روی آن، به صفحه جدیدی از وب یا شبکههای اجتماعی و .. وارد میشوید، انکر تکست میگویند.
سبکهای مختلف انکرتکست در بک لینک
انکرتکست ها به سبکهای مختلفی ساخته شده و اتفاقا این تنوع به طبیعی نشان دادن ماجرا کمک میکند. از جمله سبکهای مختلف انکرتکست برای بک لینک سازی، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- کلمه کلیدی
- عمومی
- لینک عکس
- برند+ کلمه کلیدی
- جملات طولانی
- آدرس یوآرال
انواع لینک در ساختار بک لینک
به طور کلی لینکها در دو شکل فالو و نوفالو ساخته شده که ما در اکثر مواقع علاقمند به ایجاد لینک فالو هستیم تا رباتهای گوگل، لینک مورد نظر ما را به مقصد صفحه هدف، دنبال کنند.
- لینک فالو
- لینک نوفالو
سبکهای مختلف بک لینک
به همان شکل که انکرتکستها، در فرمت های مختلفی قرار میگرفتند؛ بک لینکسازی نیز میتواند در ساختارهای گوناگونی جای بگیرد. از جمله:
- بک لینک فوتر
- بک لینک ساید بار
- پروفایل بک لینک
- بک لینک کامنتی
- بک لینک بنری
- بک لینک pbn
- بک لینک دانشگاهی و ..
جهت آشنایی بیشتر با بک لینک کامنتی میتوانید به مقاله بک لینک کامنتی مراجعه کنید.
هشدار ! (لینک داخلی بک لینک نیست)
برخی از تازه کارهای حوزه سئو، بک لینک سازی و لینکهای داخلی وب سایت را با یکدیگر اشتباه میگیرند! فراموش نکنید که انکرتکستهای داخل سایت که به صفحات داخلی لینک داده شدهاند، لینک داخلی یا اینترنال لینک محسوب میشوند.
نمونه بک لینک اول
تصویر زیر، بخشی از پروفایل تیم تسمینو در سایت لینکدین است. در این بخش ما با قرار دادن آدرس یوآرال وب سایت، یک بک لینک برای سایت تسمینو ایجاد کردهایم. نمونه زیر یک بک لینک پروفایلی از سبک بک لینک نیکد یوآرال است.
نمونه بک لینک دوم
در تصویر زیر، نمونه بک لینک پروفایلی سایت تسمینو در سایت کندو را مشاهده میکنید. بک لینک زیر با انکرتکست تسمینو از سبک بک لینک پروفایلی است. اتفاقا این نوع بک لینکسازی، بسیار مورد توجه مخاطب قرار گرفته و بازخوردی عالی دارد.
۵ تفاوت اصلی رپورتاژ آگهی و بک لینک
تا اینجای کار، تلاش کردیم تعریف دقیقی از مفهوم بک لینک و رپورتاژ آگهی در سئو و کاربردهای آن به شما عزیزان ارائه کنیم و احتمالا اکنون خودتان به یک متخصص حرفهای تشخیص فرق بک لینک و رپورتاژ تبدیل شدهاید! حالا در ادامه ۵ تا از مهمترین تفاوتهای بک لینک و رپورتاژ را مرور میکنیم. برای ضربه فنی کردن یادگیری تفاوت این دو مفهوم در سئو با ما همراه باشید.
- تفاوت در فرمت و شکل ظاهری
رپورتاژ آگهی، محتوایی است حدود ۶۰۰ الی ۱۵۰۰کلمه (گاهی بیشتر و گاهی کمتر) که در آن به نام برند یک کسب و کار به کمک برند منشن اشاره شده یا به سبکهای مختلف انکرتکست همراه لینک در آن وجود دارد، اما بک لینک، الزاما همراه محتوا نیست و میتواند یک کلمه تنها همراه لینک به سایت مقصد باشد.
-
زمان اثرگذاری رپورتاژ آگهی و بک لینک
تجربه متخصصین سئو حرفهای نشان داده که انتشار رپورتاژ آگهی در مقایسه با بک لینک، میتواند تاثیر بیشتری بر فرایند بهبود رتبه در کلمات کلیدی هدف داشته باشد. در حقیقت الگورتیمهای گوگل نیز در اکثر مواقع تاثیر بهتر و طولانیتری از رپورتاژ آگهی در مقایسه با بک لینک، میپذیرند.
-
تفاوت قیمت از زمین تا آسمان
اصولا قیمت رپورتاژ آگهی نسبت به خرید بک لینک، گرانتر است، البته سایت مقصد و نوع استراتژی لینک سازی خارجی متخصص سئو نیز در هزینههای سئو خارجی، برای بک لینک و رپورتاژ، موثر خواهد بود.
-
پرداخت مقطعی و مستمر
اصولا شما با یک بار پرداخت هزینه و خرید رپورتاژ آگهی، دیگر نیاز به تمدید آن ندارید و تا زمان وجود سایت مقصد، رپورتاژ آگهی شما نیز وجود خواهد داشت. اما برخی از وب سایتها و وبلاگهای میزبان بک لینک، به صورت دورهای برای تمدید انتش