کتاب الکترونیکی تسلط بر داده‌‌های ساختار یافته (Structured data) منتشر شد!

سئو خارجی چیست

سئو خارجی (Off Page Seo) چیست؟ بررسی برترین روش‌های سئو Off page

سئو خارجی (Off-page SEO) شامل فعالیت‌هایی مانند ایجاد بک لینک باکیفیت بالا، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و ثبت وب سایت در دایرکتوری های قابل اعتماد است. این اقدامات، خارج از وب‌سایت اتفاق می‌افتد و به بهبود اعتبار و جایگاه آن...

فهرست مطالب

سئو خارجی (Off-page SEO) شامل فعالیت‌هایی مانند ایجاد بک لینک باکیفیت بالا، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و ثبت وب سایت در دایرکتوری های قابل اعتماد است. این اقدامات، خارج از وب‌سایت اتفاق می‌افتد و به بهبود اعتبار و جایگاه آن در نتایج موتورهای جستجو مانند Google کمک می‌کند.

هدف سئو آف پیج، بهبود قابلیت اعتماد (Trustworthiness)، ایجاد شهرت و همچنین ایجاد تناسب موضوعی با سرچ کاربران (Relevance) برای سایت است.

سایت‌های بی‌شماری هستند که علیرغم محتوای فوق‌العاده، رتبه خوبی در صفحه نتایج کسب نمی‌کنند. قطعه گمشده پازل بهینه‌سازی در بسیاری از مواقع، سئو خارجی است! تاکتیک‌های سئو off page مثل راه‌رفتن روی یک لبه باریک در پرتگاهی بلند هستند. یک قدم اشتباه شاید به قیمت سقوط آزاد سایت تمام شود.

نگران نباشید! با مطالعه این مقاله از تسمینو، می‌توانید با این بخش از سئو به خوبی آشنا شوید. ابتدا از اصول و تفاوت سئو آف پیج با سئو آن پیج صحبت خواهیم کرد. سپس اهمیت آن نزد موتورهای جستجو و نحوه تکاملش را بررسی کرده‌ایم. همچنین نگاهی به تکنیک های سئو خارجی و اشتباهات رایج انداخته‌ایم.

تفاوت سئو آف پیج با بهینه‌سازی داخلی سایت؛ هدف از انجام هر‌کدام چیست؟

برای آنکه به‌خوبی متوجه شویم تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی چیست، باید آنها را به‌عنوان دو فاکتور مجزای سئو در نظر بگیریم. این دو عامل با وجود تمایز واضح، مکمل‌ هم هستند. هر دو شاخه رؤیت‌پذیری (Visibility) و اعتبار سایت (Credibility) را شکل می‌دهند.

در سئو داخلی، تمرکز روی کنترل اجزای درون سایت است. سئو محتوا، بهینه‌سازی ساختار سایت و موارد فنی طبق دستورالعمل‌های موتور جستجو و نیاز مخاطب در این بخش رخ می‌دهد. مضمون و ساختار سایت باید هم برای کاربر و هم برای کراولرها (ربات‌های موتور جستجو) شفاف باشند.

از طرف دیگر، سئو Off-page فراتر از قلمروی سایت می‌رود. نیاز به این شاخه ناشی از رقابت بالا و محتوای بی‌شمار درون وب است. موتورهای جستجو برای درک آتوریتی (قدرت دامنه سایت) حالا به نشانه‌های بیرونی (سیگنال) نیاز دارند.

صحبت از کنترل در برابر اثرگذاری است. سئو داخلی به بهبود عناصر قابل‌کنترل مربوط می‌شود. در سمت مقابل، بهینه‌سازی خارجی با تقویت عوامل مختلف، نفوذ و اثرگذاری سایت را تقویت می‌کند.

در آن‌پیج به موتورهای جستجو و کاربران ارزش سایت را ثابت می‌کنید اما در آف پیج، دیگران هستند که ارزش‌تان را تصدیق می‌کنند! این دو شاخه فقط به‌شرط حضور همزمان، حداکثر تأثیر را خواهند داشت.

اهمیت سئو خارجی؛ اثرگذاری روی سایت با ارسال سیگنال مثبت به موتور جستجو

سئو خارجی به یک دست نامرئی شباهت دارد که وبسایت را از اعماق صفحه نتایج (SERP) بیرون می‌کشد و به اوج شهرت می‌رساند. اهمیت سئو آف پیج فقط در رؤیت‌پذیری آنلاین نیست. این استراتژی‌ها به برند اعتبار می‌دهند و ارتباطات معنادار در وب ایجاد می‌کنند.

در داکیومنت‌های رسمی گوگل سرچ سنترال درباره نقش لینک‌سازی می‌خوانیم:

گوگل معمولاً صفحات را از طریق لینک‌هایی که از صفحات کراول‌شده قبلی ارسال می‌شوند، پیدا می‌کند. در اکثر مواقع، این صفحات همان وبسایت‌های دیگر هستند که به صفحات شما لینک داده‌اند.

موتورهای جستجو و در رأس آنها گوگل، نگهبانان وب هستند. هدفشان ارائه موثق‌ترین و معتبرترین محتوا به کاربر است. برای سنجش اعتبار و شهرت محتوای سایت، اطلاعاتی فراتر از دیتای داخلی بررسی می‌شود. برآیند این دیتا که به آنها سیگنال گفته می‌شود به موتور جستجو می‌گویند:

این سایت ارزشمند است و شایسته توجه کاربران خواهد بود.

هرچه سیگنال‌ها قوی‌تر و متنوع‌تر باشند، احتمال کسب رتبه‌های برتر نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه، احتمال دیده‌شدن توسط کاربران نیز بیشتر می‌شود.

اهمیت سئو آف پیج از نظر اعتبار برند و روابط عمومی دیجیتال

جلب اعتماد مخاطب در دیجیتال مارکتینگ حرف اول‌وآخر را می‌زند. در پاسخ به سئو خارجی چیست گفتیم که سایت باید علاوه‌بر اعتماد مشتری باید برای موتور‌های جستجو نیز معتبر باشد. سئو خارجی از طریق کسب بک‌لینک‌های سالم از سایت‌های مشهور دیگر، اعتبارش را ثابت می‌کند.

با کسب اعتبار از سایر منابع،‌ هم مشتریان بالقوه و هم سرچ انجین متوجه کیفیت و اعتماد‌پذیری برند می‌شوند. اعتمادسازی نیز منجر به اقدام کاربر و جذب مشتری خواهد شد.

در بررسی اهمیت Off page SEO باید به مفهوم روابط عمومی دیجیتال نیز اشاره کرد. استراتژی های دیجیتال PR فقط محدود به برقراری ارتباط در بسترهای آنلاین نیستند. تاکتیک‌های سئو خارجی با پرورش روابط و ایجاد روایت‌هایی الهام‌بخش موجب برقراری ارتباط سایت با سایر منابع می‌شوند.

روایت‌های دلنشین ایجاد‌شده توسط تیم محتوا در کانال‌هایی غیر از سایت منتشر می‌شوند. این فرایند با ایفای نقش بهینه‌سازی خارجی، شهرت و اعتبار برند را در محیط‌های مختلف پخش می‌کند. پس از دیگر جنبه‌های اهمیت شاخه خارجی می‌توان به تأثیرش در ارسال پیام به مخاطب هدف از چنل‌های مختلف اشاره کرد.

سئو خارجی سایت دقیقا شامل چه چیزی می‌شود؟ اثرگذاری فراتر از لینک‌سازی خارجی

با مطرح‌شدن نام سئو آف پیج، بیشتر حواس‌ها سمت لینک سازی می‌رود. حقیقت این است که روش‌های بیشتری نیز وجود دارند. اثرگذاری این روش‌ها در صورت اجرای صحیح اگر بیشتر از لینک‌های خارجی نباشد، کمتر نیست. سئو خارجی به سه صورت عمده اجرا می‌شود:

  1. ایجاد شبکه‌ای از بک لینک
  2. مشارکت در جذب اینتراکشن شبکه‌های اجتماعی (سوشال سیگنال)
  3. مطرح شدن نام سایت و برندینگ در سایر سایت‌های مشهور

درباره تکنیک‌های جزیی‌تر به‌زودی صحبت خواهیم کرد.

بهینه‌سازی خارجی از دید موتورهای جستجو؛ تأثیرگذاری فاکتورهای مؤثر سرچ

موتورهای جستجو تنها یک ناظر ساده در محیط آنلاین نیستند. آنها برای تحویل محتوای معتبر و نو به کاربر مکانیزم‌های پیچیده‌‌ای دارند. سئوی آف پیج در ارزیابی و رتبه بندی سایت‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. حالا از نظر سرچ انجین‌ها به‌خصوص گوگل، سئو خارجی سایت چیست و چه تعاملی با الگوریتم‌ها دارد؟

الگوریتم‌های گوگل همانند چشمانی تیزبین به فاکتورهای مختلفی توجه می‌کنند. سیگنال‌های بیرونی متعدد مثل لینک‌سازی، منشن و اینتراکشن‌ها بررسی می‌شوند. البته فاکتور پراهمیت، بک‌لینک (پیوند از یک سایت به سایت دیگر) است.

از دید گوگل همه لینک‌های خارجی یکسان نیستند. لینک‌های باکیفیت که از دامنه‌های قدرتمند و مورد اعتماد باشند ارزش فوق‌العاده‌ای دارند. لینک‌های اسپم و نامرتبط به مضمون سایتِ هدف، بی‌کیفیت و مخرب هستند. لینک‌سازی فریب‌کارانه نیز توسط الگوریتم‌های گوگل شناسایی می‌شود و جریمه‌های جدی به دنبال دارد.

در سئو خارجی چند الگوریتم گوگل روی بررسی لینک‌سازی و ارزیابی سیگنال‌های آف پیج تأثیر دارند:

  • پیج رنک: ارزیابی کیفیت و کمیت لینک‌های منتهی به یک سایت (پروفایل لینک)
  • پنگوئن: بررسی سایت از نظر انواع تاکتیک‌های فریب‌دهنده گوگل در لینک‌سازی
  • هامینگ‌برد: بررسی ارتباط معنایی لینک‌های خارجی با مضمون کلی سایت
  • پاندا:‌ شناسایی لینک‌های ارسال‌شده از سایت‌هایی با محتوای ضعیف
گوگل با آپدیت مستمر الگوریتم‌هایی مثل پیج‌ رنک و پنگوئن، سعی در شناسایی تمام ترفند‌های فریبکارانه سئو آف پیج را دارد. هدف، ایجاد تمایز بین اعتبار طبیعی و مصنوعی است. سیگنال‌های آف پیج طبیعی به‌اندازه ترافیک ارگانیک جذب‌شده مهم هستند.

تکامل سئو آف پیج؛‌ تغییر بهینه‌سازی خارجی سایت در طول زمان

ترفندهای بهینه سازی سئو خارجی در طول زمان تغییر کرده‌اند. نبوغ بازاریاب‌های اینترنتی در کنار پیشرفت فناوری‌های موتور جستجو، شکل کلی بهینه‌سازی را دستخوش تغییرات فراوان کرده است. در روزهای ابتدایی سئو سایت، همه‌چیز در عدد خلاصه می‌شد، لینک‌های بیشتر، رتبه بهتر!

در گذشته کمیت اهمیت داشت و تکنیک‌های مختلف با تمرکز روی همین امر، به‌طرز شگفت‌آوری مؤثر بودند. در ساخت لینک خارجی به کیفیت و ارتباط معنایی توجه خاصی نمی‌شد تا آنکه گوگل با تغییر معیارهای رده‌بندی، بازی را برای همیشه عوض کرد.

شروع تلاش‌های گوگل برای بهبود وضعیت لینک‌‌سازی از انتهای دهه ۱۹۹۰ بود اما انقلاب اصلی از ابتدای دهه ۲۰۱۰ رقم خورد. در آن زمان گوگل با الگوریتم‌های جدید موفق شد تفاوت اعتبار حقیقی با لینک‌سازی فریب‌کارانه را تشخیص دهد. از آن زمان، بک‌لینک‌های عمده و بی‌کیفیت نه‌تنها خنثی شدند بلکه جریمه به همراه داشتند.

پس از اعمال جریمه برای انواع ترفندهای سئو کلاه سیاه، رویکرد سئوکار‌ها در بهینه‌سازی خارجی عوض شد. امروزه دیگر فقط لینک‌سازی اهمیت ندارد؛ گوگل به این فکر می‌کند که چه کسی، در چه بستری و با چه محتوایی به شما لینک‌ داده است.

اجزای اصلی سئو خارجی؛‌ مفاهیم کلیدی برای تقویت شهرت سایت

رعایت اصول سئو خارجی در کنار بهینه‌سازی داخلی و تقویت موارد فنی، رشد خارق‌العاده سایت را به همراه دارد. مفاهیم اصلی در Off-page SEO همان اجزای مهم کار هستند.

اینفوگرافیک معذفی انواع سئو خارجی

درباره استراتژی‌ها و تکنیک‌های اجرایی بعداً صحبت خواهیم کرد. فعلا به بررسی عناصر اصلی سئو آف پیج می‌پردازیم.

لینک بیلدینگ

لینک سازی سنگ‌بنای تکنیک‌های سئو خارجی محسوب می‌شود. لینک بیلدینگ یعنی دریافت رأی اعتماد از سایت‌های دیگر! مهم‌ترین سیگنال به موتور جستجو برای تصدیق ارزش و اعتبار اطلاعات سایت، کسب لینک از سایر سایت‌هاست.

 

چگونگی ساخت بک لینک در سایت ها

با لینک‌ بیلدینگ، افزایش ترافیک و آگاهی از برند میسر خواهد شد. لینک‌ها از نظر ارزش با یکدیگر برابر نیستند و باید برای برقراری یک کانکشن باکیفیت بیشترین کوشش صورت بگیرد. پروفایل بک لینک قوی، اعتبار سایت در یک حوزه خاص را نشان می‌دهد.

انواع بک‌لینک

انواع بک لینک‌ها از نظر نحوه ایجاد عبارت‌اند از:

  • بک‌لینک‌های طبیعی: بک‌لینک نچرال در سئو خارجی به‌صورت ارگانیک و بدون هیچ درخواستی از طرف دریافت‌کننده ایجاد می‌شود. اگر منابع وب محتوای سایت را ارزشمند تلقی کنند،‌ بدون هیچ چشم‌داشتی به آن لینک می‌دهند. بک‌لینک‌های طبیعی در سئو حکم طلا را دارند و اعتبار سایت را ثابت می‌کنند.
  • بک‌لینک دستی: بک‌لینک‌های دستی حاصل تلاش‌های فعالانه مثل کمپین‌ها هستند که در آن از سایت‌های دیگر درخواست لینک می‌شود و یا شامل ساخت لینک کامنتی یا بک لینک های پروفایلی است. در اجرای بک‌لینک دستی باید نهایت دقت را به خرج داد. لینک‌سازی از سایتی سالم و معتبر جزو ملزومات این روش هستند.
  • بک‌لینک غیرطبیعی: بک‌لینک غیر‌نچرال حاصل تاکتیک‌های خطرناک مثل خرید لینک یا ایجاد شبکه‌های مصنوعی ارتباطی است. گوگل با الگوریتم‌هایش، لینک‌های بی‌کیفیت و غیرطبیعی را جریمه می‌کند. جریمه‌ها به رنکینگ سایت در SERP ضربه می‌زنند. حتی بی‌دقتی در روشی مثل خرید رپورتاژ آگهی نیز شاید منجر به نقض قوانین گوگل شود.

در ساخت انواع بک‌لینک باید به دستورالعمل‌های گوگل توجه کرد. بهتر است پیش از هرچیز لینک‌های طبیعی و دستی در اولویت قرار بگیرند. سپس در فازهای بعدی بهینه‌سازی خرید بک لینک با دقت کامل انجام شود.

کیفیت و کمیت لینک‌ها

موضوع مهم دیگر در لینک‌بیلدینگ، کیفیت و کمیت نقاط اتصال با سایر وبسایت‌هاست. کیفیت بک لینک به‌شدت تحت‌تأثیر اعتبار دامنه و قابلیت اعتماد پذیری سایت مبدأ است. به قدرت هر لینک، لینک جویس می‌گویند؛ یعنی اعتبار منتقل‌شده از سایت معتبر به سایت دیگر.

یک لینک از سایت شناخته‌شده و معتبر تأثیر بیشتری از چندین لینک از منابع بی‌کیفیت دارد! منبع پیوند باید در حوزه‌ای مشابه باشد چون در لینک‌سازی خارجی، تناسب معنایی بین مضمون دو سایت نیز اهمیت دارد.

بک‌لینک باید از سایتی در نیش (Niche) مشابه باشد نه از یک منبع غیرمرتبط! گوگل درباره تناسب معنایی بین لینک‌ها می‌گوید:

لینک‌ها با اتصال کاربران (و گوگل) به منبع دیگری که مقاله‌های شما را تأیید می‌کند، قادر به افزودن ارزش هستند.

کانتنت مارکتینگ

بازاریابی محتوایی شاید در اصل یک استراتژی سئو داخلی باشد اما اثرش در آف پیج نیز بازتاب می‌کند. محتوای ارزشمند به آهنربایی برای بک‌لینک‌ها تبدیل می‌شود. فرمت‌های مختلف محتوا به‌شرط کیفیت و خوانایی به مرجع در صفحه نتایج تبدیل می‌شوند.

گوگل در رابطه با اهمیت تولید محتوا در لینک‌سازی می‌گوید:

بهترین راه برای کسب لینک‌های مرتبط، ساخت محتوای یونیک و متناسب است که بتواند به‌سرعت در جوامع اینترنتی محبوبیت کسب کند.

بازاریابی محتوایی در کسب جایگاه معتبر در حوزه فعالیت نقش حیاتی ایفا می‌کند. محتوای خوب فقط در سایت برند باقی نمی‌ماند و در شبکه‌های اجتماعی، خبرنامه ایمیلی و حتی بنگاه‌های خبری پخش خواهد شد. از این طریق برند در دید قرار می‌گیرد و علاوه بر اعتبار، رویت پذیری آنلاین (برند) نیز تقویت می‌شود.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی (سوشال سیگنال)

اشتراک لینک محتوا در شبکه‌های اجتماعی شاید مستقیماً باعث ارتقاء رتبه نشود اما سروصدا و انگیجمنت در پلتفرم منجر به ایجاد یک اثر پروانه‌ای در سئو خارجی خواهد شد. با هرگونه انگیجمنت سوشال (لایک، کامنت، شِیر)، اعتبار دامنه تقویت می‌شود.

با استقبال از محتوا در شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، فیسبوک، لینکدین یا اینستاگرام، رویت‌پذیری افزایش می‌یابد. این یعنی امکان جذب بک‌لینک‌های ارگانیک، منشن‌ها و ترافیک طبیعی!

گوگل به میزان اشتراک‌گذاری محتوا در سوشال مدیا و صحبت از آن در سطح وب توجه می‌کند. این توجه در قالب یک فاکتور رده‌بندی به‌نام سوشال سیگنال خودش را نشان می‌دهد. حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی و تکنیک‌هایی مثل کامنت مارکتینگ، جان تازه‌ای به بهینه‌سازی آف پیج می‌بخشد.

پست مهمان و همکاری با سایت‌های دیگر

همکاری با همتایان و انتشار پست مهمان در سایت‌های پرنفوذ، دسترسی به مخاطبان هدف جدید را فراهم می‌کند. همکاری با دیگران موجب ایجاد تصویر قابل اعتماد از برند در حوزه کسب‌وکار می‌شود. حاصل همکاری‌ها صرفاً یک بک‌لینک ساده نیست،‌ بلکه اعتبار برند و نفوذ آن تقویت می‌شود!

انتشار پست مهمان به توسعه ردپای دیجیتال کمک می‌کند. در این بخش امکان کنترل ارتباط معنایی در لینک‌های منتهی به سایت نیز وجود دارد. گوگل به روابط موثق که تخصص و آتوریتی را ثابت کنند، پاداش می‌دهد. هم نشری محتوا یا انتشار مجدد مقاله در سایت‌های دیگر می‌تواند نوعی پست مهمان محسوب شود.

مدیریت شهرت سایت در میان کاربران

مدیریت نظرات آنلاین و شهرت سایت ضروری است. نظرات و بازخوردها در پلتفرم‌های مختلف برای همه قابل مشاهده هستند. این کار شاید بخشی از وظایف روابط عمومی دیجیتال باشد ولی موتورهای جستجو هم به این نوع از شهرت سایت توجه می‌کنند. کامنت مثبت فقط نظر سایر کاربران را جلب نمی‌کند بلکه رضایت موتور جستجو را نیز به همراه دارد.

در سمت مقابل کامنت‌های منفی اگر پیگیری نشوند، شهرت برند و رنکینگ محتوا آسیب می‌بیند. مدیریت شهرت آنلاین به نظارت دائم و البته تعامل سازنده با مشتریان و مخاطب هدف نیازمند است. شهرت مثبت در فضای آنلاین نشانه اعتماد به برند است.

فعالیت در فروم‌ها و کامیونیتی‌ها

فروم‌های و جوامع آنلاین (کامیونیتی‌ها) فرصت شگفت‌انگیزی برای جذب بازدید و لینک‌سازی فراهم می‌کنند. پلتفرم‌هایی مثل ردیت، کورا و فروم‌های تخصصی هدف خوبی هستند. این پلتفرم‌ها برای نمایش تخصص موضوعی و ارزش‌آفرینی از طریق گفتگو عالی هستند.

از ویژگی‌های یک کامیونیتی خوب، محتوای تولید شده توسط کاربر است که شاید به هدفی برای لینک‌دادن تبدیل شوند. تکنیک سلف‌پروموت (Self-Promote) اگر به‌درستی و بدون افراط انجام شود، منجر به کسب بک‌لینک‌های معتبر خواهد شد.

حضور در فروم‌ها به برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان (دیجیتال PR) کمک می‌کند. این عنصر بهینه‌سازی آف پیج به یکی از ترندهای این حوزه تبدیل شده است.

لوکال سئو و نظرات ثبت‌شده

سئو محلی برای بیزنس‌های متکی به مشتریان بومی ضروری است. با ایجاد سایتیشن (نام‌بردن از سایت) و تعامل با دایرکتوری‌ها و لیست های محلی می‌توان رویت‌پذیری کسب‌وکار در جستجوی لوکال را توسعه داد.

گوگل به سیگنال‌هایی مثل لیست NAP (نام، آدرس و شماره تلفن) و کامنت و نقد در گوگل مپس اهمیت می‌دهد. این موارد سندی بر اعتبار کسب‌وکار توسط افراد واقعی هستند.

نظر دادن در بلاگ‌های بومی مرتبط و رویدادهای محلی نیز حضور آنلاین را تقویت می‌کنند. با این ترفندها می‌توان در یک مکان خاص بر رقبای بزرگتر برتری کسب کرد.

برند منشن

برند منشن یک سیگنال آف پیج ظریف و درعین‌حال قدرتمند تلقی می‌شود. وقتی وبسایت‌های دیگر حتی بدون لینک مستقیم نام برند را ذکر کنند، گوگل متوجه می‌شود و آن را به حساب اعتبار و تناسب معنایی می‌گذارد. منشن‌های بدون لینک نفوذ و شهرت سایت را به موتور جستجو اثبات می‌کنند.

برند منشن یعنی سایت مشهور است و در میان فعالان حوزه بر سر زبان‌هاست. هدف از برند منشن، ارزش‌آفرینی و اثبات حضور مؤثر برند در مکالمات حوزه فعالیت است. گوگل از این طریق می‌فهمد که سایت ذکرشده در نیش خودش یک بازیگر کلیدی به حساب می‌آید.

استراتژی‌های سئو خارجی؛ ترفندهای آف پیج برای ربودن گوی رقابت از دیگران

شاید یک متخصص بهینه‌سازی بداند سئو خارجی چیست اما در اجرای تکنیک‌ها به مشکل بر بخورد. ترفندهای مختلفی برای راهکارهای بهینه‌سازی آف پیج سایت وجود دارد. اجرای آنها مزایای رقابتی بی‌نظیری در اختیار کسب‌وکار قرار می‌دهد. در ادامه با چند نمونه از مهم‌ترین استراتژی‌های سئو خارجی آشنا می‌شوید.

درخواست لینک از سایت‌های مرتبط و معتبر

یک از پایه‌‌ای‌ترین استراتژی‌های آف پیج، کسب لینک از سایت‌های مرتبط و صاحب‌نظر در حوزه است. چنین لینک‌هایی حکم تبلیغ برای سایت را دارند. تبلیغاتی که توسط بازیگران و چهره‌های مشهور انجام می‌شود را در نظر بگیرید؛ مخاطبان با مشاهده سلبریتی‌ها، نظرشان به برند جلب می‌شود.

بازاریابی برای سایت‌ها نیز تفاوتی با تبلیغات ندارد. کلید موفقیت در درخواست از منابع دیگر برای لینک‌دهی، انتخاب هوشمندانه سایت‌های مبدأ است. سایت‌های دارای ارتباط معنایی و آتوریتی بهترین گزینه محسوب می‌شوند. درخواست لینک عمدتاً به دو شکل صورت می‌گیرد:

۱- بک لینک

درباره بک لینک به‌طورمفصل صحبت کرده‌ایم. هنگام درخواست بک‌لینک از سایت‌های دیگر بهتر است از روش‌های رسمی مثل ایمیل استفاده شود. انواع مدل‌های بک لینک که با درخواست اضافه می‌شوند عبارت‌اند از:

  • بک لینک فالو
  • بک لینک نوفالو
  • لینک سایدبار

متن درخواست نباید یک نوشته پیش‌فرض باشد. شخصی‌سازی ایمیل بر اساس سایت هدف شانس موفقیت را افزایش می‌دهد. در درخواست لینک باید سودمندی همکاری برای هردو طرف اثبات شود.

۲- رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی یک استراتژی مرسوم برای کسب بک‌لینک است. در این روش، با پرداخت مبلغ مشخص، سایت‌های دارای دامین آتوریتی بالا اجازه انتشار محتوای سایت‌های دیگر درون بلاگ‌شان را صادر می‌کنند. با خرید رپورتاژ آگهی می‌توان پیام سایت را در یک پلتفرم محبوب‌تر و بزرگتر منتشر کرد.

در انتخاب سایت‌های مناسب انتشار رپورتاژ باید سلامت دامنه و لینک‌ها بررسی شود. همچنین لینک‌دهنده باید با برند و مخاطبان هدف تطابق داشته باشد.

یک نکته مهم این است که رپورتاژها نباید صرفاً به چشم فرصت لینک‌سازی دیده شوند. مقاله رپورتاژ باید طوری نوشته شود که به‌خوبی در سایت میزبان جانمایی کند و برای خواننده ارزش داشته باشد. از این طریق خواننده در سایت میزبان نه‌تنها با برند آشنا می‌شود بلکه شانس کلیک نیز افزایش می‌یابد.

پوشش اخبار و بیانیه‌های مطبوعاتی

تبدیل‌شدن به مرجع معتبر در وب از روش‌های مختلف انجام می‌شود. یکی از این روش‌ها که ترفند سئو خارجی محسوب می‌شود، پوشش خبرها و نقل‌قول‌های حوزه فعالیت است. پوشش بیانیه‌های مطبوعاتی و خبرهای صنعت اعتبار فراوانی به‌همراه دارد و از همه مهم‌تر به جذب بک‌لینک باکیفیت ختم می‌شود.

ترکیب این استراتژی با متدهای سنتیِ روابط عمومی، سایت را به منبع دست‌اول برای پلتفرم‌های خبری تبدیل می‌کند. اخبار رونمایی از محصولات جدید، فناوری‌ها و پیشرفت‌های حوزه یا دیتای اختصاصی ارزش خبری بالایی دارند.

ایجاد رابطه صمیمانه با ژورنالیست‌ها و خبرگزاری‌های مرتبط شانس پوشش اخبار داغ را به حداکثر می‌رساند.

ساخت پادکست و وبینار

پادکست‌ها و وبینارها فرمت خاصی از محتوا هستند که طی سال‌های اخیر محبوبیت فراوان کسب کرده‌اند. این نوع محتوا با حفظ مخاطبان، به‌طور پیوسته اعتبار و انگیجمنت جذب می‌کنند. ساخت پادکست‌ها و وبینارهای مرجع فراتر از یک تاکتیک بازاریابی محتوایی است و فرصتی برای دریافت بک‌لینک ایجاد می‌کند.

انتشار پادکست و برگزاری وبینار برای ارسال سیگنال اعتماد (Trust Signal) به موتور جستجو باید با برنامه منظم انجام شود. بی‌نظمی در تولید این فرمت‌ها هم روی تجربه کاربری و هم جلب اعتماد موتور جستجو اثر منفی دارد.

ارزشمند‌ترین موضوع‌ها برای پادکست و وبینار، محتوای همیشه‌سبز هستند. این نوع از محتوا عمر محدود ندارد و ارزشش همیشه برای مخاطبان وب حفظ خواهد شد.

لینک‌های شکسته

لینک‌های شکسته یکی از فرصت‌طلبانه‌ترین استراتژی‌ها در سئو خارجی سایت به شمار می‌آیند. در این روش با پیداکردن لینک‌های منقضی (لینک‌های مرده) وبسایت‌های دیگر، می‌توان محتوای سایت خود را به‌عنوان جایگزین پیشنهاد کرد.

این متد بهینه‌سازی off page، برای هردو طرف کاملاً سودمند است؛ یک سایت بک‌لینک باکیفیت کسب می‌کند و دیگری قادر به پاکسازی سایتش خواهد بود. برای پیداکردن لینک‌های شکسته و انجام جایگزینی باید به اعتبار و تناسب معنایی توجه شود.

ابزارهای سئو به پیداکردن لینک شکسته کمک می‌کنند. برای مذاکره با مالک سایت هدف، باید روی تأثیر مثبت جایگزینی لینک در تجربه کاربری تأکید شود. با تحقیق کلمات کلیدی و آنالیز رقبا می‌توان یکی از مقالات فعلی یا حتی محتوای کاملاً جدید را با هدف جایگزینی توسعه داد.

تکنیک مقالات آسما‌ن‌خراش

مقالات آسمان‌خراش هم در سئو داخلی و هم در سئو آف پیج مؤثرند. در این استراتژی ابتدا باید مقالات برتر برای یک کلمه کلیدی شناسایی شوند. سپس باید یک مقاله طولانی‌تر و البته باکیفیت‌تر نسبت به محتوای پیدا‌شده نوشته شود.

از طریق تماس با سایت‌های لینک‌دهنده به مقاله اولیه، می‌توان محتوای جدید را جهت ایجاد بک‌لینک پیشنهاد داد. ترفند حیاتی در این استراتژی، نگارش مقاله‌ای کاملاً بهتر از محتوای اولیه است. مطلب جدید باید ارزش بیشتری به کاربر ارائه کند.

اضافه‌کردن آمار و ارقام به‌روز، استفاده از المان‌های چندرسانه‌ای مثل تصویر و ویدیو یا اینفوگرافیک به مقاله بهتر ختم می‌شوند. ارائه جذاب اطلاعات باتوجه‌به معیار EEAT گوگل (تجربه، تخصص، اعتبار، اعتماد) می‌تواند ارزش‌آفرینی بیشتری به‌همراه داشته باشد. در مذاکره برای جایگزینی باید محتوای جدید برای مالک سایت پروموت شود.

ساخت اینفوگرافیک

سئو خارجی فقط به لینک‌سازی محدود نمی‌شود. سیگنال شبکه اجتماعی و برند منشن جزو معیارهای مهم آف پیج هستند. از طرف دیگر، فرم خاصی از محتوای چند‌رسانه‌ای یعنی اینفوگرافیک‌ها، اخیراً به ترند پرطرفدار در وب مخصوصاً سوشال مدیا تبدیل شده است.

اینفوگرافیک‌ها به‌خاطر ترکیب‌کردن ظاهر جذاب با اطلاعات غنی، بسیار قدرتمند هستند. اینفوگرافی اطلاعات مهم را به‌شکل کاملاً قابل فهم در زمانی کوتاه به کاربر منتقل می‌کند. سرمایه‌گذاری روی ساخت اینفوگرافی و انتشار آنها در سایت و شبکه‌های اجتماعی علاوه‌بر لینک‌، موجب تقویت سوشال سیگنال و برند منشن می‌شود.

تنها کافیست آدرس یا اسم سایت و برند روی اینفوگرافیک درج شده باشد. برای ساخت این نوع تصاویر باید سراغ موضوعات پیچیده و داده‌محور رفت.

تهیه گزارش‌های سالانه

گزارش‌های سالانه برای بسیاری از مدیران و فعالان صنایع پراهمیت هستند. انتشار سالانه گزارش‌ها جایگاه برند به‌عنوان یک منبع موثق و دقیق را تثبیت می‌کند. در گزارش سالانه می‌توان از موضوعات مختلفی مثل صورت‌های مالی، ترندهای صنعت، داده‌های عمیق و آنالیز بازار صحبت کرد.

چنین گزارش‌هایی به جلب‌توجه بنگاه‌های خبری، بلاگرها و فعالان حرفه‌ای صنعت منجر می‌شوند. کسب برند منشن و بک‌لینک‌ جزو دستاوردهای ارزشمند این استراتژی هستند. یک ترفند طلایی، دستیابی به داده‌های خاص حوزه است که دیگران به آن دسترسی ندارند.

همچنین با تهیه یک خبرنامه ایمیلی می‌توان گزارش‌های سالانه را به‌طور خودکار برای اینفلوئنسرهای حوزه ارسال کرد. در تهیه گزارش سالانه باید از جدول‌ها، نمودارها و اینفوگرافیک به بهترین شکل ممکن استفاده شود تا آمار اشتراک‌گذاری در سوشال به حداکثر برسد.

اندازه‌گیری موفقیت در سئو خارجی؛ معیارها و ابزارهای سنجش استراتژی‌ها

اندازه‌گیری عملکرد و میزان موفقیت، تنها راه درک میزان اثرگذاری فعالیت‌ها در سئو خارجی سایت است. برخلاف سئو داخلی که تغییرات عموماً روی سایت قابل مشاهده هستند، اثر تکنیک‌های آف پیج در عمق وب بروز پیدا می‌کند. این اثرگذاری پنهانی باعث دشواری نظارت و درگیری اقدامات شده است.

بدون اندازه‌گیری موفقیت و شاخص های عملکرد کلیدی (KPIs)،‌ هر اقدام بهینه‌سازی خارجی مثل قدم‌زدن در تاریکی است. بررسی دائمی بازخورد و سازگاری طبق داده‌های خروجی به موفقیت کمک می‌کند. در ادامه به معرفی معیارها و ابزارهای سنجش عملکرد سئو خارجی پرداخته‌ایم.

معیارهای سنجش عملکرد در سئو خارجی سایت

معیارها و متریک‌های مختلفی برای بررسی وزن و اثرگذاری موارد مختلف در بهینه‌سازی آف پیج وجود دارند. این شاخص‌ها داده‌های عمیقی از عملکرد استراتژی ارائه می‌کنند. چند نمونه از مهم‌ترین متریک‌ها عبارت‌اند از:

۱- دامین ریت (رتبه دامنه)

دامین ریت یا Domain Rate نمایانگر قدرت پروفایل بک لینک (وضعیت کلی بک‌لینک‌ها) در مقایسه با دیگران است. این معیار توسط Ahrefs توسعه یافته است. DR بر اساس تعداد سایت‌های یونیک (ریفرینگ‌ دامین‌ها) لینک‌دهنده به دامنه محاسبه می‌شود.

دامین ریت بالا به‌معنای بک‌لینک‌های قوی بوده و قدرت رؤیت‌پذیری آنلاین را نشان می‌دهد. ریتینگ بالای دامنه یعنی سایت در حوزه فعالیتش یک منبع موثق است و جزو رده‌بالاهای صفحه نتایج محسوب می‌شود.

۲- دامین آتوریتی (قدرت دامنه)

دامین آتوریتی یا قدرت دامنه معیاری از ماز (Moz) است. DA قدرت یا اعتبار دامنه، احتمال کسب نتایج برتر در SERP را تخمین می‌زند و ارزش سایت نزد گوگل را نشان می‌دهد.

فاکتورهای مختلفی مثل کیفیت بک‌لینک‌ها برای محاسبه دامین آتوریتی استفاده می‌شوند. قدرت سایت برای رتبه گرفتن محتوایش در صفحه نتایج را با این معیار می‌سنجند. قدرت دامنه، میزان نفوذ برند در نیش فعالیت را نیز نشان می‌دهد.

۳- پیج آتوریتی (قدرت صفحه)

دامین آتوریتی قدرت کل دامنه را مشخص می‌کند، اما پیج آتوریتی به ارزیابی پتانسیل هر صفحه برای کسب رتبه اختصاص دارد. با Page Authority، اثرگذاری سئو خارجی برای هر صفحه مشخص می‌شود.

هرچه نمره PA صفحه بالاتر باشد، حتی در صورت داشتن DA ضعیف، احتمال کسب رتبه‌ پیج بالاتر می‌رود. کسب‌وکارها به نمره پیج آتوریتی صفحات اصلی سایت اهمیت بسیاری می‌دهند.

۴- میزان ترافیک ریفرال

یکی از جالب‌ترین متریک‌ها در بررسی عملکرد سئو Off-page، ترافیک رفرال است. ترافیک ارجاعی، تعداد بازدید‌کنندگانی را نشان می‌دهند که با کلیک روی لینک در یک دامنه دیگر وارد سایت شده‌اند.

ترافیک ریفرال اثرگذاری مستقیم سئو خارجی در جذب کاربران جدید به سایت را نشان می‌دهد. میزان کاربران معرفی‌شده، نحوه تأثیر تلاش‌های بهینه‌سازی در ساخت لینک‌های مرتبط از نظر معنایی را بررسی می‌کند. چون کاربرانی که از این طریق وارد سایت شده‌اند، احتمالاً اتصال عمیقی با محتوا برقرار کرده‌اند.

۵- دامنه‌های ارجاع‌دهنده

ریفرینگ دامین‌ها (Referring Domains) یا دامنه‌های ارجاع‌دهنده تعداد وبسایت‌های منحصربه‌فرد لینک‌دهنده به سایت را مشخص می‌کنند. تنوع و آتوریتی این سایت‌ها برای اثرگذاری بهینه‌سازی حیاتی است. مجموعه گسترده از ریفرینگ‌ دامین‌های باکیفیت، حاکی از اعتبار و قابلیت اعتماد‌پذیری دامنه نزد موتورهای جستجو است.

ابزارهای اندازه‌گیری عملکرد در بهینه‌سازی آف پیج

معیارهای سنجش پرفورمنس بهینه‌سازی بدون استفاده از ابزار مناسب هیچ معنایی ندارند. ابزارهای مختلفی برای بررسی اثرگذاری سئو خارجی وجود دارد اما برخی از آنها کارآزموده‌تر از بقیه هستند. در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

  • ای‌اچ‌رفس: یکی از برترین ابزارها برای بررسی وضعیت بک‌لینک‌ها، دامین ریت و دامنه‌های ارجاع‌دهنده، Ahrefs است. ای‌اچ‌رفس لینک پروفایل سایت را به‌طور عمیق بررسی می‌کند و فرصت‌های جدید لینک‌سازی را آشکار می‌سازد. با Ahrefs بررسی بک‌لینک‌های رقبا نیز امکان‌پذیر است.
  • ماز: ابزار Moz برای درک دامین آتوریتی و پیج آتوریتی بسیار کاربردی است. این پلتفرم پیشنهاداتی برای بهبود اعتبار سایت ارائه می‌کند. قابلیت لینک اکسپلورر ماز برای بهبود وضعیت لینک‌های سایت محبوبیت زیادی دارد. از ماز در بخش آن پیج و کیورد ریسرچ نیز استفاده می‌شود.
  • گوگل آنالیتیکس: این ابزار استفاده‌های مختلفی در بخش سئو داخلی دارد اما در آف پیج، ترافیک ریفرال را به‌خوبی نشان می‌دهد. گوگل آنالیتیکس نحوه لند‌شدن کاربران به سایت را نشان می‌دهد. همچنین آمار ترافیک ریفرال در پست‌های مهمان، همکاری‌ها و سایر روش‌های جذب بازدید آف پیج مشخص می‌شود.
  • سمراش: سمراش یک ابزار همه‌کاره است که سلامت لینک پروفایل سایت را بررسی می‌کند. سمراش آنالیز بک‌لینک‌ها را با بررسی دامنه‌های ارجاع‌دهنده، دامین آتوریتی و ترافیک ارگانیک انجام می‌دهد. امکان بررسی استراتژی‌های آف پیج رقبا با سمراش وجود دارد.
  • مجستیک: یکی از ابزارهای اختصاصی سئو آف پیج و لینک‌سازی خارجی، Majestic است. دو معیار Trust Flow (کیفیت لینک‌ها) و Citation Flow (تعداد لینک‌ها) به‌طور اختصاصی با مجستیک در دسترس قرار می‌گیرند. این ابزار برای بررسی همزمان کمیت و کیفیت بک‌لینک‌ها فوق‌العاده است.

برای بررسی اثرگذاری سئو سایت از طریق استراتژی‌های آف پیج، معیارها و ابزارها باید به‌طور ثابت استفاده شوند. ترکیب داده‌ها با یکدیگر به ایجاد یک تصویر کلی از وضعیت سئو خارجی کمک می‌کند.

اشتباهات رایج در Off-page SEO؛ راهکارهای خطرناک بهینه‌سازی

در سئو خارجی، اشتباهات رایج معمولاً‌ یک دلیل دارند؛ طمع برای کسب نتایج مثبت در کوتاه‌ترین زمان ممکن! سئو چه در شاخه آن پیج و چه در بخش خارجی، هیچ میانبری ندارد. نتایج بلندمدت و باثبات با وجود نیاز به کوشش و صبر، پایدارتر از فعالیت‌های آنی هستند.

گوگل در رابطه با زمان لازم برای کسب لینک طبیعی از دیگران می‌گوید:

لینک‌دادن سایت‌های دیگر به شما چیزی است که قاعدتاً به مرور زمان رخ خواهد. شما هم باید از طریق پروموت سایت‌تان، دیگران را برای کشف محتوای‌تان تشویق کنید.

از طرف دیگر، فاکتورهای بهینه‌سازی خارجی سایت عملاً نامرئی هستند که باعث دشواری در تشخیص چالش‌ها می‌شوند. با پیروی از دستورالعمل‌های گوگل، احتمال بروز اشتباه به حداقل می‌رسد. در ادامه درباره برخی از رایج‌ترین اشتباهات سئو صحبت کرده‌ایم.

روش‌های کلاه‌سیاه بهینه‌سازی

یکی از عمیق‌ترین چاله‌ها در سئو off page، گرفتار‌شدن در تبعات تکنیک‌های بلک‌هت است. استراتژی‌های کلاه‌سیاه عبارت‌اند از متدهایی که با سوءاستفاده از قوانین یا دورزدن ابهامات الگوریتم‌ها اجرا می‌شوند.

سئو کلاه سیاه نقطه مقابل سئو کلاه‌سفید (ایجاد اعتبار بلندمدت بر اساس قوانین گوگل) هستند. در ادامه چند مورد از ترفندهای سئو کلاه سیاه که منجر به جریمه سایت می‌شوند، بررسی کرده‌ایم.

۱- خرید بک لینک بی‌کیفیت

یک میانبر وسوسه‌برانگیز در Off page SEO، خرید بک لینک‌های بی‌کیفیت است. این ترفند شاید ابتدا موجب صعود ناگهانی رتبه شود اما لینک‌ها معمولاً برچسب اسپم یا نامرتبط دریافت می‌کنند.

لینک‌هایی بی‌کیفیت در نهایت حتی اگر موجب جریمه مستقیم نشوند، ارزش‌شان را از دست می‌دهند؛ این یعنی هدر‌رفتن بودجه و زمان. گوگل به‌خوبی قادر به شناسایی الگوهای لینک‌سازی مصنوعی است.

۲- استفاده از مزارع لینک

مزرعه لینک یا Link Farm گروهی از سایت‌ها (معمولاً فقط به شکل بلاگ) هستند که فقط با هدف لینک‌دادن به یکدیگر ساخته می‌شوند. این ساختار با هدف تقویت رنکینگ سئو به شکل مصنوعی ایجاد می‌شود.

شبکه بلاگ‌های مصنوعی معمولاً کیفیت اندکی دارند و هیچ ارزش خاصی برای مخاطب و موتور جستجو ایجاد نمی‌کنند. گوگل با روش‌های پیچیده‌اش قادر به شناسایی ارتباط بین سایت‌های لینک فارم است.

۳- استفاده از PBN

بر خلاف مزارع لینک که به یکدیگر لینک می‌دهند، PBN یا Private Blogs Network شبکه‌ای از سایت‌ها برای لینک‌دادن به دامنه هدف هستند. PBN‌ها در گذشته کارساز بودند اما اکنون به‌راحتی توسط موتور جستجو شناسایی می‌شوند.

ریسک تشخیص استفاده از بک لینک PBN توسط گوگل زیاد است و جریمه‌اش می‌تواند مرگ همیشگی سایت باشد. پی‌بی‌ان نقطه اوج تکنیک‌های فریبکارانه برای دور زدن گوگل است.

۴- دایرکتوری اسپم

ثبت‌کردن سایت در دایرکتوری‌های اسپم و بی‌کیفیت به امید دریافت بک‌لینک، یک راه دیگر برای به باد دادن تلاش‌هاست. دایرکتوری‌ها و سوشال بوکمارک‌ها معتبر حتی در صورت وجود، به احتمال کمی با سایت ارتباط معنایی خواهد داشت.

بیشتر دایرکتوری‌ها نیز صرفاً با هدف دستکاری رنکینگ ایجاد شده‌‌اند و دیر یا زود توسط گوگل شناسایی می‌شوند.

بهینه‌سازی بیش از اندازه (اُوِر اپتیمایز)

در حوزه سئو، بهینه‌سازی بیش از حد یا اور اپتیمایز (Over-optimization) یک اشتباه رایج است. زیاده‌روی در بهینه‌سازی خارجی سایت می‌تواند آثار منفی برجای بگذارد. دلیل این اشتباه، از اجرای درست تکنیک‌ها نشأت می‌گیرد! در واقع وقتی از یک تکنیک جواب می‌گیریم، برای اجرای شدیدتر آن وسوسه می‌شویم.

بهینه‌سازی بیش‌ازحد در نگاه موتور جستجو و حتی مخاطب غیرطبیعی جلوه می‌کند. برای مثال، اور اپتیمایز کردن انکر تکست با استفاده مکرر از کیورد‌های اگزکت مچ، یک اشتباه محسوب می‌شود. در استفاده از انکرتکست‌ها باید تنوع و خلاقیت به خرج داد تا عبارت لینک از تناسب معنایی برخوردار باشد.

بهینه‌سازی افراطی در لینک‌سازی خارجی نیز وجود دارد. گاهی به وسوسه تقویت اعتبار و تقسیم لینک جویس، لینک‌های خارجی زیادی در یک صفحه قرار داده می‌شوند. این اشتباهات در نوشتن انکرتکست و ساخت لینک نه‌تنها حالتی تصنعی به متن می‌دهد بلکه در تقسیم لینک جویس نیز اختلال ایجاد می‌کند.

تمرکز بیش از حد روی لینک‌سازی خارجی

در همین مقاله بارها اشاره کردیم که سئو خارجی فقط لینک‌سازی نیست و روش‌های دیگر را نیز برشمردیم. به‌طورکلی در بهینه‌سازی نباید روی یک متد بیش از حد اتکا کرد. تمرکز افراطی روی لینک‌ها،‌ سایر فرصت‌های ارزشمند را بر باد خواهد داد.

از طرف دیگر برای موتورهای جستجو، تنوع در روش‌های تقویت اعتبار دامنه بسیار ارزشمند است. اجرای تکنیک‌های مختلف به‌معنای استفاده از کل پتانسیل‌هاست. تنوع استراتژی‌ها جدیت در مدیریت سایت و ارزش قائل‌شدن برای مخاطب و الگوریتم‌ها را به موتور جستجو ثابت می‌کند.

منابع آموزش سئو خارجی؛ چگونه ترفندهای آف پیج را یاد بگیریم؟

این روزها تقریباً‌ برای یادگیری هر مبحثی، منابع مختلف وجود دارند. در زمینه آموزش سئو خارجی نیز می‌توان گفت در دسترس‌ترین منابع، مقالات بلاگ هستند. برای مثال در آکادمی تسمینو، ترفندها و موضوعات مختلف بهینه‌سازی را مطابق دستورالعمل‌های روز گوگل و صنعت سئو پوشش می‌دهیم.

نباید یادگیری ویدیویی را نیز از یاد برد. برای مثال در یوتیوب، وبمسترها و سئوکار‌های مجرب به آموزش مباحث مختلف سئو آف پیج می‌پردازند. یک سورس آموزشی دیگر، دوره‌ها و پکیج‌ها هستند که برای تهیه‌شان باید هزینه بپردازید.

اما شاید بتوان گفت بهترین راهکار، ترکیب آموزش‌های معتبر سطح وب با پیروی از داکیومنت‌های رسمی گوگل است. تعداد قابل‌توجهی از کارشناسان خبره فقط با تکیه بر منابع رسمی گوگل سئو را یاد گرفته‌اند.

نکته مهم، پیاده‌سازی آموخته‌ها در دنیای واقعی است. فراموش نکنید که اجرای تکنیک‌ها روی یک سایت آزمایشی به تکمیل یادگیری کمک می‌کند.

سئو خارجی یک رقابت ماراتن است، نه دوی سرعت!

سئو خارجی ماهیت متفاوتی نسبت به سئو داخلی دارد. در سئو آف پیج، ما دید خاصی نسبت به فرایندها نداریم. از طرف دیگر ترفندها و معیارهای گوگل نیز در این شاخه تاحدودی مبهم هستند. به‌همین‌دلیل پرداختن به سئو خارجی سایت باید با دقت تمام انجام شود.

ما در تسمینو، اهمیت مسائل آف پیج سایت را درک کرده‌ایم و به‌همین دلیل در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. با ارائه یک تعریف و بررسی اهمیت آف پیج در قالب مطالب فوق، سعی کردیم بخشی از زوایای مبهم را روشن کنیم.

حالا که به انتهای مقاله رسیده‌اید باید اصول، تکنیک‌ها و اشتباهات رایج این حوزه را تا حدودی فرا‌گرفته باشید. باید این نکته را درک کنید که بهینه‌سازی off-page مستلزم دقت همه‌جانبه است. سئو خارجی دوی سرعت نیست و نمی‌توان ره صد ساله آن را یک شبه پیمود! برای به‌بار نشستن تلاش‌ها در این حوزه صبر و دوراندیشی لازم است.

منتظر شنیدن تجربیات و دیدگاه شما نسبت به سئو آف پیج هستیم. به‌نظرتان نقش لینک‌سازی خارجی در صعود به رتبه‌های برتر چقدر است؟‌ سئوی خارجی باید در کدام مرحله از عمر سایت اجرا شود؟

یک دیدگاه

  1. سلام. مقاله خوبی بود من با بک لینک آشنایی دارم ولی برا آف پیج نیاز به تکرار و مطالعه بیشتری هست تا بتونم قشنگ یاد بگیرم. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *