کپی رایتینگ چیست و به چه کسی کپی رایتر می‌گویند؟

کپی رایتینگ چیست و به چه کسی کپی رایتر می‌گویند؟

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که کسب‌و‌کار اینترنتی خودتان را دست و پا کردید و در زمینه تولید محتوا در حال فعالیت هستید، حتما با اسم کپی رایتینگ روبه‌رو شده‌اید. اما کپی رایتینگ چیست و اصول نوشتن متن تبلیغاتی و فروش حداکثری چیست؟ تبلیغات آنلاین امروزه جای روش‌های سنتی بازاریابی، مثل تبلیغاتِ میدانی (پخش کردن تراکت و غیره) و تبلیغات تلویزیونی، را گرفته‌است. این نوع تبلیغات دیجیتال می‌توانند در قالب فایل‌های چندرسانه‌ای تا یک شعار تبلیغاتی گروه‌بندی شوند. در این مطلب ما به مفهوم کپی رایتینگ […]

2 ماه 0 8 دقیقه

آنچه در این مطلب خواهید خواند

تعریف کپی رایتینگ به زبان ساده
کپی رایتر کیست؟
راه‌کارهایی برای داشتن یک کپی رایتینگ پرنفوذ
تفاوتی در رویکرد خود ایجاد کنید
احساسات مخاطبین را هدف قرار دهید
کوتاه و ساده بنویسید
به عناوین توجه خاصی کنید
به جزئیات بیشتر از کلیات بپردازید
با خدمات ارزنده تسمینو ره صدساله را یک شبِ طی کنید!
مشاهده بیشتر

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که کسب‌و‌کار اینترنتی خودتان را دست و پا کردید و در زمینه تولید محتوا در حال فعالیت هستید، حتما با اسم کپی رایتینگ روبه‌رو شده‌اید. اما کپی رایتینگ چیست و اصول نوشتن متن تبلیغاتی و فروش حداکثری چیست؟

تبلیغات آنلاین امروزه جای روش‌های سنتی بازاریابی، مثل تبلیغاتِ میدانی (پخش کردن تراکت و غیره) و تبلیغات تلویزیونی، را گرفته‌است. این نوع تبلیغات دیجیتال می‌توانند در قالب فایل‌های چندرسانه‌ای تا یک شعار تبلیغاتی گروه‌بندی شوند. در این مطلب ما به مفهوم کپی رایتینگ در تبلیغات و تولید محتوای متنی خواهیم پرداخت و در مورد اصول چگونگی نوشتن کپی رایتینگ صحبت خواهیم کرد.

تعریف کپی رایتینگ به زبان ساده

کپی رایتینگ

کپی رایتینگ (copywriting) فرایند نوشتن محتوای متنی با هدف بازاریابی و تبلیغات برای فروش محصول یا خدمات است. چیزی که نوشته‌شده را کپی Copy می‌نامند که به افزایش آگاهی از برند و ترغیب مخاطبین هدف به اقدامی خاص منجر می‌شود. این متن‌ها در بیلبوردها، بروشورها، کاتالوگ‌ها، آهنگ‌های تبلیغاتی، تبلیغات مجلات و روزنامه ها، ایمیل و اس ام اس مارکتینگ، اسکریپت‌های تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی، تگ‌لاین یا شعارها، وایت پیپرها، توضیحات محصول و … استفاده می‌شوند. به دلیل اهمیت کلیدی آن،کپی رایتینگ را می‌توان اساسی‌ترین عنصر در هر نوع بازاریابی برای یک برند و مجموعه دانست.

کپی رایتر دقیقا همان شخصی خواهد بود که در فروشگاه‌ها با صدای بلندی نظر مردم را به یک برند خاص جلب می‌کند. ممکن است با خود بگویید که این موضوع بسیار آسان و پیش پا افتاده است! اما واقعیت این است که در کپی رایتینگ باید نکات و ظرافت‌های بسیار زیادی را مورد توجه قرار داد تا به یک کپی رایتینگ موثر تبدیل شود. دقت و داشتن خلاقیت در خلق یک متن یا حتی یک سطر با اثر ماندگاری بسیار زیاد، هنر کپی رایتر است.

هدف اصلی کپی رایترها دقیقا آن است که خواننده را وادار به کاری کنند! حالا این کار می‌تواند خرید محصولی از سایت یا تنها عضویت در خبرنامه یک سایت فروشگاه اینترنتی باشد. متنی که از لحاظ کپی رایتینگی در سطح بالایی قرار داشته باشد، حتی می‌تواند دستاوردهای بسیار بهتری نسبت به یک تبلیغات ویدیویی و گرافیکیِ گران قیمت ایجاد کند.

اما آیا هر متن تبلیغاتی را می‌توان متن کپی رایتینگی دانست؟ اصول نوشتن کپی رایتینگ چیست و چگونه می‌توان یک متن بسیار پرنفوذ به وجود آورد؟ برای پاسخ به این سوالات حتما تا انتها با ما همراه باشید.

کپی رایتر کیست؟

اگر در تبلیغات ویدیویی، رنگ و لعاب حرف اول را بزند، در تبلیغات متنی این کلمه‌ها هستند که بر مردم تاثیر بیشتری خواهند گذاشت. این کلمات اگر در جای مناسب استفاده شوند و معنای خلاقانه‌ای ایجاد کنند، به جرات می‌توان گفت که اثربخشی آن‌ها بیشتر از کارهای گرافیکی چند ده میلیون تومانی خواهد بود.

خالق چنین متون تاثیرگذاری کپی رایترها هستند. کپی رایتر باهوش و زیرک با استفاده از نکات روانشناسی، مخاطب را در یک عمل انجام شده قرار می‌دهد و تنها ابزار او در این راه انتخاب صحیح و هوشمندانه کلمات است.

راه‌کارهایی برای داشتن یک کپی رایتینگ پرنفوذ

حال که دانستید کپی رایتینگ چیست و کپی رایترها چه ابزاری در دست دارند، بهتر است با چند راهکار موثر جهت تولید متن کپی رایتینگ هم آشنا شوید. توجه به این موضوعات برای برند و تولید محتوا کسب و کارتان بسیار مهم است و اگر به عنوان مدیر بازاریابی شرکتی فعالیت می‌کنید، با تکیه بر این راهکارها می‌توانید راندمان کاری خود را بالا ببرید.

تفاوتی در رویکرد خود ایجاد کنید

استفاده از یک شعار پیش پا افتاده یا کلمات ضعیف با نفوذ سطحی، نمی‌تواند شما را در پیش‌برد هدف‌تان کمک کند. ما در دنیای امروزی بمباران تبلیغات گوناگونی می‌شویم و عادت کرده‌ایم که به این نوع تبلیغات توجه نکنیم. نقش کپی رایتینگ دقیقا همین است که اجازه ندهد ما بدون توجه به تبلیغات، از آن‌ها عبور کنیم. یک پیام تبلیغاتی یا بازاریابی پرقدرت می‌تواند چند دقیقه‌ای از وقت ما را به خود اختصاص دهد.

برای طراحی پیام تبلیغاتی یک محصول باید بُعدی از محصول را انتخاب کنید که بتواند مخاطب را پای دستگاه خود میخکوب کند! برای این کار می‌توانید به داستان محصول توجه کنید، به چگونگی شکل‌گیری تولید و طرز استفاده از آن. متن کپی رایتینگ باید آنقدر خاص و ویژه باشد تا مخاطب پس از بارها خواندن آن، ترغیب شود تبلیغ را برای دوستان خودش هم به اشتراک بگذارد. حتی می‌توانید از رویکرد تیزینگ (Teasing) برای جلب توجه مخاطبین استفاده کنید. در این رویکرد ابتدا معمای جالبی را برای مخاطبین معمولی طراحی می‌کنید، سپس با رونمایی از محصول برای سوال و معمایی که مطرح کرده‌اید جوابی پایه‌ریزی می‌کنید که دقیقا همان محصول یا خدماتی است که شما ارائه می‌دهید.

احساسات مخاطبین را هدف قرار دهید

فرض می‌ کنیم قرار است برای یک شرکت تولیدکننده لگ ورزشی، یک تبلیغات کپی رایتینگی عالی طراحی کنید. به جای آنکه از راحتی و کشسانی بالا که از پیش پا افتاده‌ ترین ویژگی‌‌ آن‌ها به‌شمار می‌‌روند استفاده کنید، بهتر است رابطه‌‌ای عاطفی بین محصول و تجربه‌‌ای که قرار است مخاطبین با خرید و استفاده از آن شلوارها بدست آورند، ایجاد کنید.

اگر بتوانید از عنصر احساسات در کپی رایتینگ خود به نحو احسنت استفاده کنید، نرخ تبدیل فروشگاه اینترنتی (Conversion rate) شما به مراتب بهبود می‌‌یابد. اما نحوه به‌کارگیری از عنصر احساسات در تبلیغات بسیار حساس است؛ به طوری که بر اساس گزارشات و تحقیقاتی که صورت گرفته، اگر در صفحات فرود (Landing page) تنها به میزان 1% از کلمات منفی، چالش‌ ها و … استفاده کنید، نرخ تبدیل شما تا 25% افت خواهد کرد.

کوتاه و ساده بنویسید

تحقیقات انجام شده روی صدها صفحه خدمات کسب‌و‌کارهای اینترنتی نشان داده‌اند ساده‌نویسی و کوتاهی متن تبلیغات اهمیت ویژه‌‌ای در جذب مخاطبین دارند. برای مثال نرخ تبدیل صفحات فرودی که کمتر از 100 کلمه هستند در مقایسه با صفحاتی که بیش از 400 کلمه هستند، حدود 50% بیشتر است که رقم واقعا قابل توجهی محسوب می‌شود.

به عناوین توجه خاصی کنید

یکی دیگر از مسائل مورد توجه در کپی رایتینگ، عناوین هستند. تحقیقاتی که با کمک کپی رایترها انجام شده نشان می‌دهد بیش از 20% از جوانان – هنگام گشت و گذار در رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های مجازی – تنها به عناوین محتوا توجه دارند.

به جرات می‌توان گفت حتی اگر یک ایمیل با موضوعی خسته کننده از دوستتان دریافت کنید، کمتر به خواندن آن راقب خواهید بود و این موضوع برای ایمیل مارکتینگ اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در کنار کوتاه بودن عناوین باید به قدرت جلب توجه آن هم دقت کنید. استفاده از طنز، بازی با کلمات و غیرقابل پیش‌بینی بودن از جمله راه‌حل‌هایی عالی در جلب توجه هستند.

به جزئیات بیشتر از کلیات بپردازید

به هنگام تولید محتوا حتما حواستان به جزئیاتی نظیر اشتباهات املایی، کلمات تکراری، لینک‌های خراب و غیره باشد. درست است که این نوع اشتباهات ناخودآگاه به وجود می‌آیند و مخاطبین با آن‌ها آشنا هستند، اما از برند معروف هرگز چنین انتظاری نمی‌رود که در سایت، بلاگ یا متون تبلیغاتی‌اش چنین اشتباهات فاحشی را مرتکب شود.

مخاطبین اگر نتوانند به متنی که شما در وبسایت خود قرار داده‌اید اطمینان کنند، چگونه می‌توان نظر مثبت آنها را در خدمات و محصولات‌تان جلب نمود؟ بهتر است قبل از انتشار محتوا، از چندین نفر باتجربه کمک بخواهید تا نوشته شما را دقیق‌تر مطالعه کنند. نداشتن تبلیغات متنی بسیار بهتر از داشتن آن با کلی اشکالات ریز و درشت است.

با خدمات ارزنده تسمینو ره صدساله را یک شبِ طی کنید!

در این مطلب از سایت تسمینو به دو سوالِ کپی رایتینگ چیست و کپی رایتر کیست پاسخ دادیم و متوجه شدید که نگارش انواع متن تبلیغاتی پرنفوذ و قدرتمند تا چه حد می‌تواند در بازاریابی و رشد کسب و کارهای آنلاین و غیرآنلاین تاثیر بگذارد و مشتریان را به سمت خود بکشد.

اگر به دنبال خرید رپورتاژ آگهی با متون تبلیغاتی ناب در بهترین سایت‌ های ایرانی هستید و یا به فکر گرفتن بک لینک از سایت‌ های معتبر و قوی می‌ باشید، و یا اگر مایل هستید رتبه خود را در موتور جستجوگر گوگل به وسیله تولید محتوا سئو شده بهبود دهید، تسمینو این کارها را با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت برای شما انجام خواهد داد. روی ما حساب ویژه‌‌ای باز کنید.

علیرضا بابایی
علیرضا بابایی

آینده متعلق به کساییه که به زیبایی رویاهای خودشون ایمان دارن.

دیدگاه ها