کیورد ریسرچ فرایند پیداکردن عبارات یا کوئریهای جستجو شده توسط مخاطب هدف است که معمای رؤیتپذیری آنلاین در موتورهای جستجو را حل میکند. تحقیق کلمه کلیدی در سئو را میتوان به یک نقشه گنج تشبیه کرد که محتوا را بهشکل هوشمندانه با نیت کاربر تطبیق میدهد.
کلمات کلیدی در سئو رابط بین جستجوی کاربران و محتوای برند هستند. برای پیداکردن کیورد صحیح باید ذهن مخاطب را خواند. در صورت آگاهی برند از عبارات سرچ کاربر، محتوای متناسب با نیاز او تولید خواهد شد.
به گزارش Ahrefs، در آمریکا حدود ۹۵ درصد از کیوردها حداکثر ۱۰بار در ماه جستجو میشوند و کیوردهایی که بیش از ۱۰۰ هزار سرچ ماهانه دارند فقط ۰/۰۰۰۸ درصد از کلمات کلیدی وب را تشکیل میدهند. این آماروارقام، دشواری پیداکردن عبارت جستجوی مناسب و پرمخاطب را نشان میدهند.
در این مقاله از تسمینو به پرسش «کیورد ریسرچ چیست» پاسخ میدهیم و به اهمیت و انواع کلمات کلیدی میپردازیم. همچنین مراحل کار را گامبهگام بررسی خواهیم کرد. سپس با معرفی ابزارهای کیورد ریسرچ و بررسی اشتباهات رایج، به شما کمک میکنیم تا با حداکثر بازده عبارات مناسب را پیدا کنید.
کیورد ریسرچ چیست و به چه معناست؟
کیورد ریسرچ فرایند استخراج عبارات جستجو و اولویتبندی آنها بر اساس متریکهای مختلف است که با هدف تولید محتوا جهت دریافت ترافیک ارگانیک از SERP انجام میشود. تحقیق کلمه کلیدی با شناسایی و آنالیز عبارات تایپشده توسط کاربر در نوار جستجو از ارکان مهم در موفقیت کمپینهای سئو است.
سمراش میگوید روزانه ۸/۵ میلیارد جستجو در وب انجام میشود. کاربران وب این جستجوها را برای کسب آگاهی یا تعامل با محصولات و خدمات مختلف انجام میدهند. مالکان سایتها و بازاریابهای محتوایی با فهم دقیق این عبارات میتوانند از نیت کاربر (هدفش از جستجو)، رفتار آنلاین و اولویتهایش مطلع شوند.
با تحقیق کلمات کلیدی، جستجوهای مرتبط با اهداف کسبوکار مثل فروش یا تقویت شهرت برند پیدا میشوند. سپس سایتها با تولید محتوا پیرامون جستجوی کاربران، به سؤال یا نیاز مخاطب پاسخ میدهند. برای مثال، عبارت «بهترین گوشیهای اقتصادی» یعنی کاربر دنبال آشنایی با گوشیهای ارزانقیمت است.
خروجی فرایند کیورد ریسرچ که با استفاده از ابزارهای تخصصی یا حتی جلسات طوفان فکری انجام میشود، فهرستی از کلمات کلیدی است. تحقیق درباره کیوردها، یکی از نمونههای بارز تبدیل دادههای خام به دستورالعملهای اجرایی است و حالا پروسهای جداییناپذیر در دیجیتال مارکتینگ به حساب میآید.
اهمیت تحقیق کلمات کلیدی؛ نگاهی به مزایای ارزشمند کیورد ریسرچ در بازاریابی محتوایی
برای آنکه بدانیم کارکرد کیورد ریسرچ چیست باید کمی دوراندیشی به خرج دهیم. تحقیق کلمات کلیدی فقط تهیه یک فهرست از موضوع و عبارات هدف برای تولید محتوا نیست. نقش و اهمیت این فرآیند چه در سئو داخلی و چه در تحقق اهداف تجاری برند غیرقابل انکار است.
کیورد ریسرچ بهخاطر اهمیتش در دیدهشدن، یکی از اولین اقدامات در بازاریابی محتوایی است. کوئریهای کلیدی علاوهبر جهتدادن به تیم محتوا، روی موفقیت بازاریابی و هدفگیری مخاطب نیز تأثیر دارد. این اثرگذاریها در قالب تقویت حضور آنلاین و کسب اعتبار در حوزه کاری متبلور میشوند.
اما نقشآفرینی کیورد ریسرچ دقیقاً به چه روشهایی اتفاق میافتد؟ در ادامه با اهمیت و مزایای تحقیق کلمات کلیدی آشنا میشوید.
افزایش رؤیتپذیری محتوا بهواسطه ارتباط موضوعی با سرچ کاربر
اگر پیداکردن کلمات کلیدی و تولید محتوا طبق آنها به بهترین شکل ممکن انجام شود، مطالب تهیهشده با نیت کاربر از جستجو یا سرچ اینتنت (Search Intent) همراستا خواهند بود. با تمرکز روی کوئریها و درک انگیزه کاربران از جستجو، میتوان محتوایی ساخت که از نظر موضوعی پاسخی دقیق به عبارت سرچ باشد.
محتوای مطابق با کوئری سرچ در صفحه نتایج جستجو یا SERP، از کارهای رقبا متمایز میشود و جلب توجه میکند. چنین مطالبی بهخاطر تطبیق با یوزر اینتنت از جانب الگوریتمهای گوگل پاداش میگیرد و رتبه بالایی در سرپ کسب خواهند کرد. کاربر هم از مطالعه محتوای پاسخدهنده به نیازش حس خوبی دریافت میکند.
افزایش ترافیک ارگانیک و نرخ تبدیل
هدفگیری کلمه کلیدی صحیح نهتنها دربهای جدیدی از ترافیک ارگانیک را به روی سایت میگشاید، بلکه مخاطبان مورد نیاز سایت را راهی صفحات خرید میکند. وقتی محتوا با نیت جستجوی کاربر در تناسب کامل باشد، کاربری وارد سایت میشود که برند منتظرش است و به محصولات یا خدمات پیشنهادی سایت علاقه دارد.
هدایت کاربر علاقهمند به پیشنهادات سایت به سمت اقدام نهایی (خرید، ثبتنام در سایت یا دانلود) بسیار راحت خواهد بود. در نتیجه نرخ تبدیل مخاطب به مشتری (Conversion Rate) افزایش خواهد یافت. بهینه سازی کلمه کلیدی از طریق افزایش مشتریان روی نرخ بازگشت سرمایه یا ROI نیز تأثیر مثبت میگذارد.
شناسایی ترندهای بازار و نیاز مخاطبان
آنالیز ترند کلمه کلیدی، درک عمیقی از نیازها، رفتارها و علاقهمندیهای کاربران در دورههای زمانی ارائه میکند. با کیورد ریسرچهای دورهای میتوان هرگونه ترند جدید یا تغییر ترندها در حوزه کاری را شناسایی نمود. ابزارهایی مثل گوگل ترندز، کیوردهای پرمخاطب را بر اساس بازه زمانی یا منطقه جغرافیایی مشخص میکنند.
پیروی از ترند، بهروزبودن برند را نشان میدهد. اگر برند بتواند بهدرستی سوار موج ایجادشده از یک ترند خاص شود، سیل عظیمی از ترافیک و مشتری بالقوه را دریافت خواهد کرد. برای مثال، در دوران پاندمی کرونا عبارت کلیدی «ابزارهای لازم برای دورکاری» یک فرصت فوقالعاده جهت درآمدزایی از طریق ترند محسوب میشد.
نقش در تحلیل رقبا
مزایای کیورد ریسرچ فقط معطوف به برند خودی و ساماندهی فعالیتهای محتوایی نیست. تکنیکهای اجراشده در تحقیق درباره کلمات کلیدی در افشای استراتژیهای رقبا نیز مفید هستند. تیم سئو با مشخصکردن کلمات کلیدی که رقیب روی آنها رتبه گرفته است، میتواند شکافهای محتوایی و فرصتها را شناسایی کند.
برای مثال، اگر یک رقیب روی کلمه کلیدی «هاست وب ارزان» رتبه خوبی دارد، هدفگذاری روی یک عبارت نیش مشابه مثل «انواع هاست ارزان برای سایتهای فروشگاهی کوچک» میتواند ایده هوشمندانهای باشد. همچنین با استخراج کیوردهای رقبا میتوان ایده اولیهای از استراتژی بازاریابی محتوایی آنها کسب کرد.
فرایند کیورد ریسرچ؛ گامبهگام با مراحل تحقیق کلمات کلیدی
همانطور که در مقاله سئو چیست بررسی کردیم، فرایند تحقیق و جستجو یکی از مهمترین بخشهای فرایند سئو سایت است. تحقیق کلمات کلیدی را نمیتوان با یکبار مراجعه به ابزارهای مرتبط و تهیه یک فهرست خروجی انجام داد. از طرفی، بدون رویکرد مشخص، تلاشها و منابع تیم بازاریابی به هدر خواهد رفت.
کارشناس سئو پیش از پیداکردن مهمترین عبارات سرچ برای کسبوکار باید به موارد مختلف توجه کند. پیروی از یک چارچوب مرحلهبهمرحله کمک میکند تا فهرستی کلمات کلیدی کاملاً منطبق با اهداف کسبوکار و نیازهای مخاطب ایجاد شود. در این بخش، مراحل کیورد ریسرچ را گامبهگام بررسی کردهایم.
۱- تعیین اهداف و شناسایی مخاطب هدف
پیش از آغاز تحقیقات باید دید واضح نسبت به افقهای پیشرو وجود داشته باشد. تیم بازاریابی باید بداند که هدف از کیورد ریسرچ برای تولید محتوا چیست. اهداف مختلفی مثل افزایش ترافیک سایت یا بهبود نرخ تبدیل وجود دارند.
در این بخش، مفهومی بهنام پرسونای مخاطب کارآمد خواهد بود. پرسونا یک هویت فرضی از گروههای مخاطبان است که ویژگیهای جمعی (جنسیت، محل زندگی، سن و موارد مشابه) را مشخص میکند. همچنین نحوه رفتار آنلاین، چالشها، نیازها و انگیزههای گروههای جمعیتی با پرسونا مشخص میشود.
برای مثال، یک بلاگ ورزشی را تصور کنید که مخاطب اصلیاش، افراد حساس به سلامت جسمانی یا سالمندان هستند. یکی از کلمات کلیدی هدف برای چنین افرادی، «تمرینات کوتاه بدون تجهیزات در خانه» باشد. ترکیب هدفگذاری صحیح با مخاطب مشخص، ارتباط موضوعی کلمات کلیدی با کوئری سرچ را تضمین میکند.
۲- جمعآوری کلمات کلیدی Seed مرتبط با کسبوکار
در تحقیق کلمات کلیدی، کیوردهای بذر، سنگ بنای فعالیتها محسوب میشوند. این اصطلاحات پایه در عین سادگی، رقابت شدیدی در صفحه جستجو ایجاد میکنند. کلمات کلیدی بذر در واقع نمایانگر محصولات یا خدمات خاص و ماهیت فعالیت برند هستند. سیدها همچنین بهخاطر نقش در شناسایی کیوردهای تخصصی و طولانی برای سایت مهم هستند.
با جلسات طوفان فکری یا آنالیز حوزه فعالیت میتواند تعداد قابل توجهی سید کیورد جمعآوری کرد. همچنین با دقت در واژگان و الگوهای مشترک در سرچ کاربران یا کارهای رقبا میتوان کیوردهای سید را پیدا کرد. هدف از تهیه فهرست کلمات کلیدی سید، ایجاد پسزمینه برای جستوجوی عمیقتر است.
۳- توسعه فهرست اولیه کلمات کلیدی با استفاده از ابزارهای مختلف
پس از تهیه یک فهرست اولیه و جامع از سید کیورد، نوبت به جزئینگری و پیداکردن عباراتی میرسد که شاید چندان پرمخاطب نباشند، اما جذب ترافیک ارگانیک بهوسیله آنها کاملاً عملی خواهد بود.
ابزارهای مختلفی مثل کیورد پلنر گوگل برای گسترش فهرست وجود دارند که در بخش بعد به آنها خواهیم پرداخت. این ابزارها در شناسایی عبارات مرتبط به سید کیورد مثل مترادفها و لانگتیلها کاربرد دارند. برای سید «کیک»، عبارت «رسیپی کیک شکلاتی بدون گلوتن» شاید سرچ کمتری داشته باشد اما سختیاش کمتر است.
با توسعه فهرست کلمات کلیدی شانس دیدهشدن بیشتر میشود و فرصتهای رقابت آسانتر در سرپ کشف خواهند شد.
۴- تحلیل حجم جستجو، رقابت و سختی کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی بدون توجه به سه فاکتور حجم جستجو (Search Volume)، رقابت (Competition) و سختی (Difficulty) یک کار ناقص و بیثمر خواهد بود.
حجم جستجو، میزان سرچ کلمه کلیدی در یک بازه زمانی خاص را نشان میدهد. سرچ والیوم بالا به معنای پتانسیل کسب ترافیک بیشتر است اما این مزیت اغلب به قیمت رقابت سنگین تمام میشود. در سمت مقابل، کیوردهای نیش (Niche) با حجم جستجوی متعادل یا اندک، جمع خاصی از مخاطبان را جذب خواهند کرد.
متریک رقابت نیز نمایانگر تعداد کسبوکارها و سایتهای رقیب روی یک کیورد است. کلمات کلیدی پررقابت نیاز به تلاش جدیتری دارند و برای سایتهای کوچک یا نوپا گزینه چندان مناسبی نیستند. درجه سختی کلمه کلیدی یا KD نیز سختی کلی برای کسب جایگاه در یک کیورد را نشان میدهد.
سختی در بیشتر ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی بر اساس بک لینک پروفایلِ صفحات رتبهدار برای هر عبارت سنجیده میشود. با رعایت تعادل بین حجم و سختی، میتوان یک فهرست واقعبینانه تهیه کرد. «دستور پخت پاستای بدون گلوتن» از «دستور پخت پاستا» راحتتر است اما حجم جستجوی کمتری نیز دارد.
۵- انتخاب کلمه کلیدی لانگ تیل برای هدفگیری یک نیچ خاص
در یک کیورد ریسرچ کامل، نقطه آغاز کار نیز باید مشخص شده باشد. حالا دیگر میدانید که عبارات جستجوی طولانی برای پاسخ به نیازهای دقیق و منحصربهفرد کاربران استفاده میشوند. کسب رتبه برای این کیوردها راحت است و همین آنها را به یک سکوی مناسب برای شروع کار تبدیل میکند.
سرچ نهچندان بالای لانگتیلها را نباید نکته منفی در نظر گرفت. چه بسا تخصصیشدن برای بسیاری از کسبوکارها به تغییر موفقیتآمیز استراتژی به سمت تمرکز روی کیوردهای لانگ تیل ختم شده است. برای مثال، سایت فروش کیک در صورت موفقیت اولیه، شاید با فعالیت تخصصی روی کلمات کلیدی لانگ تیل بدون گلوتن سود بیشتری کسب کند.
کیوردهای طولانی، هدف جستجو را شفافتر بیان میکنند. فروشگاههای آنلاین، بلاگهای آموزشی و سایتهای سرویسمحور توجه ویژهای به لانگتیلها دارند. کاربران جستجوگر کوئری لانگتیل آمادگی بیشتری برای اقدام نهایی دارند. در صورت بهینهسازی کلمه کلیدی طولانی، نرخ پرش کمتر میشود و نرخ تبدیل افزایش مییابد.
۶- اولویتبندی کلمات کلیدی بر اساس ارتباط موضوعی و تأثیر بالقوه
پس از تهیه فهرست کلمات کلیدی مناسب برای کسبوکار، باید یک ترتیب برای پوشش آنها وجود داشته باشد. با آنالیز کلمات کلیدی میتوان یک اولویتبندی از عبارات مختلف تهیه کرد. تعیین اولویت هرکدام از کیوردها منجر به تخصیص بهینه منابع و استفاده از حداکثر پتانسیل کیوردها میشود.
یکی از مسائل مهم در تعیین اولویت کیوردها، ارتباط موضوعی آنها با اهداف تجاری و بازاریابی سایت است. حتی یک عبارت پرجستجو و راحت نیز در صورت عدم تطابق با معیارهای کسبوکار هیچ آوردهای برای سایت نخواهد داشت.
برای تخمین تأثیر کلمه کلیدی باید سختی و رقابت آن را با ترافیک، لید یا میزان تبدیل احتمالی مقایسه کرد. برای مثال، قنادی آنلاین بهجای تمرکز روی «پخت کیک» میتواند به «انواع کیکهای تولد دخترانه» بپردازد تا نتایج بیشتری نسبت به کیورد عمومی کسب کند.
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی؛ دستیارهایی برای شناسایی دقیق و سریع کیوردها
تحقیق کلمات کلیدی گاه میتواند به یک فرایند ملالآور تبدیل شود. ابزارهای اختصاصی مختلفی برای کیورد ریسرچ طراحی شدهاند که با سادهسازی پروسه، وقت زیادی برای تیمها میخرند. از دیگر مزایای مهم استفاده از ابزارها میتوان به اتوماسیون و دقت بالای کار اشاره کرد.
همچنین دیتای خروجی در تصمیمگیری دادهمحور نقش مهمی ایفا خواهند نمود. اطلاعات پیچیده در قالب یک متریک ساده ارائه میشوند تا آنالیز کلمات کلیدی راحتتر انجام شود. در بخش زیر چند نمونه از کاربردیترین ابزارهای کیورد ریسرچ را معرفی کردهایم.
کیورد پلنر گوگل
Google Keyword Planner یکی از محبوبترین ابزارهای سئو و تحقیق کلمه کلیدی است. کیورد پلنر علاوهبر پیداکردن کلمات کلیدی، به آنالیز حجم جستجوی ترندهای مختلف نیز کمک میکند. از این طریق میتوان عباراتی را شناسایی کرد که محبوبیتشان در یک دوره رو به افزایش یا کاهش است.
بررسی ترند سرچ والیوم برای یک کوئری خاص در کیورد پلنر گوگل میتواند عبارات پرجستجو در تاپیکهای فصلی و ترندهای نوظهور را مشخص کند. با گوگل کیورد پلنر میتوان به پیشبینی حجم جستجوی یک عبارت نیز پرداخت. پیشبینی محبوبیت یک عبارت کلیدی برای برنامهریزی بلندمدت بسیار ارزشمند است.
همچنین کیورد پلنر بهخوبی با گوگل ادز ادغام میشود تا متخصصان سئو در کمپینهای PPC نیز از قابلیتهایش بهرهمند شوند.
سمراش
سمراش یک ابزار جامع برای سئو و دیجیتال مارکتینگ طراحی کرده است که در تحقیق کلمات کلیدی نیز کاربرد شگفتانگیزی دارد. قابلیتهای سمراش به پیداکردن عبارات جستجو محدود نمیشود و از طریق یک فیچر دیگر آن میتوان رقابت موجود را آنالیز کرد.
با دادههای خروجی ابزار Semrush، میتوان کیوردهایی را که رقبا روی آنها رتبه گرفتند مشخص کرد و بر اساس گپ موجود در استراتژی آنها، یک فهرست برای کسبوکار تدوین نمود. سمراش با متریکها مختلف درباره کیورد، امکان تحلیلوبررسی عمیق هر عبارت را فراهم میکند.
کیورد اکسپلورر ماز
قابلیت Keyword Explorer در ابزار Moz، در تبدیل دادههای عمیق پیرامون کیوردها به اطلاعات ارزشمند و قابل فهم کاربرد دارد. ماز یکی از اولین ابزارهایی بود که متریک KD یا Keyword Difficulty را معرفی کرد. KD یک پیشبینی از چالشبرانگیزبودن کسب رتبه برای هر کلمه کلیدی را نشان میدهد.
ابزار جستجوگر کلمه کلیدی ماز همچنین برای ارتباط موضوعی و نرخ کلیک هر کلمه کلیدی نیز پیشبینیهایی ارائه میدهد. با تحلیلهای آیندهنگرانه این ابزار میتوان روی کیوردهای ارزشمند برای آینده سایت هدفگذاری کرد. ماز با رابط کاربری ساده و قابلیت فیلتر کلمات کلیدی لانگتیل، ابزاری مناسب برای تازهکارها خواهد بود.
ابزار KWFinder
ابزار KWFinder در یک محیط کاربرپسند، امکان شناسایی کلمات کلیدی طولانی با رقابت پایین را فراهم کرده است. ابزار سئو کی دبلیو فایندر برای کسبوکارهای کوچک یا سایتهای فعال در یک نیش خاص گزینهای مناسب خواهد بود. متریکهای این ابزار برای همه وبمسترها قابل درک خواهند بود.
ابزار KWFinder دادههای دقیقی درباره حجم جستجو، ترندها و سختی هر کوئری ارائه خواهد کرد. این ابزار که توسط Mangools توسعه داده شده با سایر محصولات این کمپانی مثل SERPChecker و LinkMiner ادغام خواهد شد تا کاربر امکان اجرای رویکردی جامع داشته باشد.
برترین راهکارها در کیورد ریسرچ؛ نکاتی برای پیداکردن بهترین کلمات کلیدی
با پیادهسازی تجربیات موفق و راهکارهای برتر در کیورد ریسرچ، سطح تطابق محتوا با هدف جستجوی کاربران بهطرز خارقالعادهای بهبود مییابد. اجرای کارآمدترین رویهها به برتری نسبی در مقایسه با رقبا ختم خواهد شد. این راهکارها نهتنها به جذب ترافیک ختم میشوند بلکه احتمال تبدیل مخاطب به مشتری را افزایش میدهند.
مهم این است که کلمات کلیدی هدف، علیرغم تغییرات در الگوریتمهای موتور جستجو و الگوی مصرف مخاطبان، کارایی خود را از دست ندهند. ترفندهایی وجود دارند که با اجرای آنها، کیوردهایی با بیشترین ارتباط موضوعی و ماندگاری در سرپ استخراج میشوند. چند نمونه از برترین ترفندهای کیورد ریسرچ را بررسی کردهایم.
تمرکز همزمان روی سرچ اینتنت و حجم جستجو کوئری
برخی تصور میکنند که حجم جستجو، مهمترین معیار در انتخاب کلمات کلیدی است. کیوردهای پرجستجو شاید ترافیک بالایی برای سایت به ارمغان بیاورند اما اگر هنگام ساخت صفحه، نیت کاربر درنظر گرفته نشود، نرخ تبدیل وضعیت خوبی نخواهد داشت. کیورد «بهترین لپتاپها»، فاز تحقیق را نشان میدهد اما «خرید مکبوک» یعنی کاربر آماده خرید است.
متخصص سئو محتوا با دقت در هدف کاربر از جستجو، زمینه را برای تطبیق محتوا با نیاز مخاطب فراهم میکند. این هماهنگی موجب افزایش تعامل کاربر با محتوا میشود و رضایت او را به همراه دارد. در فهرستبندی کلمات کلیدی باید در تعیین نوع آنها (آگاهیبخش، هدایتگر یا تراکنشی) دقت کرد.
کیوردهای انتخابشده و محتوای تولیدی برای آنها باید با همه مراحل سفر خریدار (از آشنایی تا تعامل با برند پس از خرید) همراستا باشند تا نیاز کاربر در هر مرحله برطرف شود. کیوردهای مبتنی بر اینتنت با عبارات کلیدی عمومی رقابت نمیکنند و متریکهایی مثل زمان حضور در صفحه و نرخ کلیک را بهبود میدهند.
بهروزرسانی پیوسته استراتژی کلمات کلیدی در سئو بر اساس معیارهای عملکردی
عملکرد کیورد و نیاز کسبوکار به کلمات کلیدی یک جریان ثابت نیست. برای آنکه بدانیم تأثیر حقیقی کیورد ریسرچ چیست ابتدا باید آن را به چشم یک فرایند دائمی و پویا در نظر بگیریم. ترندهای محتوایی عوض میشوند، سلیقه و نیاز کاربران تغییر میکنند و الگوریتمهای سرچ جدید بهطور دائم منتشر میشوند.
باایناوصاف، آنالیز دائمی معیارهای عملکردی کیوردها مثل CTR، رتبه سرچ و نرخ تبدیل به بهینهسازی پیوسته فهرست کلمات کلیدی کمک خواهد کرد. بهروزبودن لیست کیوردها، حفظ تناسب معنایی آنها با سرچ کاربر را به همراه دارد. با بررسی مستمر فهرست، امکان بروز مشکلاتی مثل کنیبالیزیشن کلمات کلیدی نیز کاهش مییابد.
بررسی لیست و اولویتبندی کلمات کلیدی در دورههای سه ماهه با ابزارهای مختلف ایده بدی نیست. در این حالت میتوان تطابق عبارات با ترندهای فصلی و مناسبتی را نیز بررسی کرد. همچنین بیزنسهای لوکال با کیورد ریسرچ محلی قادر به پیداکردن جدیدترین ترندهای اطراف خود هستند.
کیوردهایی که عملکرد ضعیف داشتند، قابلتعویض با عبارات اختصاصیتر هستند. رویکرد پویا در تحقیق کلمه کلیدی، محتوا را از حالت راکد خارج میکند و امکان حداکثر استفاده از فرصتها را فراهم میآورد.
مانیتور کارهای رقبا برای شناسایی گپهای موجود در استراتژی
با نگاه به رقبا میتوان درسهای بزرگی فرا گرفت. درک استراتژیهای مؤثر سایتهای رقیب، نارساییهای برنامه آنها و فرصتهای بهینهسازی بکر را آشکار خواهد کرد. ابزارهای مختلف، امکان بررسی کیوردهای مفید و پرترافیک رقبا را فراهم میکنند. همچنین میتوان با کیورد مپینگ، کلمات کلیدی تارگت هر صفحه آنها را شناسایی کرد.
با شناسایی گپهای موجود در استراتژی بهینهسازی کلمه کلیدی رقبا، برند قادر به تولید محتوا برای پوشش فضاهای خالی سرپ میشود. از این طریق، نیازهای نادیده گرفتهشده مخاطبان برطرف خواهد شد. رقبای بزرگ بسیاری از کیوردهای طولانی را نادیده میگیرند.
همچنین گاه گپ زیادی در کلمات کلیدی رقبا دیده نمیشود اما سایتشان از نظر گروهبندی و ارتباط معنایی بین عبارات هدف هر صفحه مشکل دارد. برند میتواند از این مشکلات دور بماند. ترکیب آنالیز رقبا در کنار توجه به بازخورد کاربران، یک فرمول طلایی برای پیداکردن کلمه کلیدی خواهد بود.
اشتباهات پرتکرار در تحقیق کلمات کلیدی؛ عواقب نادیدهگرفتن مخاطب هدف
برداشت اشتباه از هدفگذاری روی کیوردها، انعطافناپذیری استراتژی یا کمبود آگاهی از رفتار کاربران و الگوریتمهای سرچ از دلایل بروز اشتباهات رایج در تحقیق کلمات کلیدی هستند.
هر قدم اشتباه در مسیر تحقیق کلمات کلیدی علاوهبر اتلاف وقت، توان سایت در کسب رتبه را تضعیف میکند و محتوا را به دست مخاطب اشتباه میرساند. به رایجترین اشتباهات کیورد ریسرچ همراه با روشهای دوری یا برطرفکردن تبعات هرکدام توجه کنید.
نادیدهگرفتن کلمات کلیدی طولانی
پرداختن به کلمات کلیدی پرجستجو و کوتاه لزوماً کار بدی نیست اما یک سایت نوپا اگر فقط روی چنین کیوردهایی تمرکز کند، کار سختی پیشرو خواهد داشت. بیتوجهی به انواع لانگ تیل یک کیورد عمومی، شانس جذب ترافیک باکیفیت را از بین میبرد.
کیوردهای طولانی به اقدام نهایی از جانب کاربر نزدیکتر هستند. باوجودآنکه نمیتوان نقش کلمات کلیدی عمومی را نادیده گرفت اما سایتهای جدید برای کسب نتیجه بهتر است به سؤالات تخصصیتر و طولانیتر پاسخ دهند تا کاربری که قصد جدی پشت سرچش وجود دارد، وارد سایت شود.
پوششدادن کلمات کلیدی لانگ تیل حتی اگر منجر به افزایش فوری نرخ تبدیل و تعامل مخاطب نشود، تاپیکال آتوریتی دامنه را نزد گوگل تقویت میکند. کارکردن روی کیورد «انواع غذای ارگانیک مخصوص سگ خانگی» بهجای «غذای سگ»، اگر به خرید ختم نشود، حداقل سایت را بهعنوان منبع متخصص مطرح میکند.
انتخاب کلمات کلیدی پرجستجو بدون توجه به میزان دشواری
اولویتبندی فهرست کلمات کلیدی نهایی صرفاً بر اساس حجم جستجو، هدفگیری جایگاههایی را بهدنبال دارد که توسط سایتهای بزرگ، قدیمی و معتبر اشغال شدهاند. سایتهای کوچک و تازهتأسیس برای چنین رقابتی، اعتبار لازم را ندارند. در ارزیابی درجه سختی کلمات کلیدی باید واقعبین بود.
در میان معیارهای اولویتبندی کلمات کلیدی، درجه سختی نباید بهخاطر جستجوی بالای یک عبارت نادیده گرفته شود. ابزارهای مختلف، درجه سختی تخمینی را با یک عدد مشخص میکنند و همین آنالیز را تسهیل خواهد کرد. هدف این است که بین سختی کلمه کلیدی و میزان جستجویش تعادل وجود داشته باشد تا رؤیتپذیری راحت باشد.
عدم درک صحیح هدف کاربر از جستجوی هر کوئری
نادیدهگرفتن نیت کاربر منجر به انتخاب کیوردهایی میشود که محتوایشان مخاطب را راضی نخواهند کرد. مثلاً اگر برای کلمه کلیدی «بهترین لپتاپهای سال» فقط یک بلاگ نوشته شود و خبری از جدول مقایسه یا گزینه خرید نباشد، تجربه کاربری ناقص خواهد بود.
در این حالت شاید ترافیک جذب شود اما انگیجمنت و فروش بالا نمیرود. شناخت دقیق هدف کاربر از جستجوی هر عبارت و دستهبندی آنها به اثرگذاری تولید محتوا برای هر عبارت کمک خواهد کرد. اگر درک نیت کاربر آسان نیست، با آنالیز سرپ و محتوای رقبا میتوان به جمعبندی تقریباً قطعی رسید.
هم فرمت و هم لحن محتوای تولیدشده باید با سرچ اینتنت کاربر هماهنگ باشند تا نیاز مخاطب برطرف شود و زمان حضورش در صفحه به حداکثر برسد.
کیورد ریسرچ، هنر ظریف بهکارگیری دادهها در جذب مخاطب هدف و درآمدزایی
سئو سایت حالا دیگر به عرصه یک رقابت سنگین تبدیل شده است. کوچکترین اشتباه یا سهلانگاری به قیمت دفنشدن سایت و محتوا زیر انبوه مطالب ارزشمند رقبا تمام میشود. حتی موفقیتهای اولیه نیز با یک لغزش شاید به رویایی تکرارنشدنی تبدیل شوند. پس در مراحل سئو محتوا باید نهایت دقت را به خرج داد.
کیورد ریسرچ بهعنوان یکی از مراحل اولیه بهینهسازی سایت، نقش پررنگی در جهتدهی به فعالیتهای محتوایی ایفا میکند. با تحقیق کلمات کلیدی و درک عبارت جستجوی کاربر میتوان بنیانی برای جلب توجه مخاطب و هدایت او به سمت اقدام مطلوب کسبوکار ایجاد کرد.
انتخاب مناسبترین کلمه کلیدی برای محتوا، رؤیت آنلاین و تناسب با سرچ کاربر را تضمین خواهد کرد. فهرست کیوردها اگر با ارزیابی منطقی معیارهای مختلف انجام شود، مطالب سایت را درست پیش چشم مخاطب قرار خواهد داد. باتوجه به همه این نکات، این مقاله از آکادمی تسمینو را به کیورد ریسرچ اختصاص دادیم.
حالا دیگر باید متوجه شده باشید که اهمیت کیورد ریسرچ چیست و چگونه میتوانید از بین انواع کلمات کلیدی، مناسبترین را برای سایتتان انتخاب کنید. همچنین با مراحل تحقیق کلمه کلیدی و ابزارهای مؤثر در آن نیز آشنا هستید. اگر ابزار مفید دیگری میشناسید، خوشحال میشویم از تجربه کار با آن به ما بگویید.
همچنین اگر ترفند یا روش خاصی برای پیداکردن کیوردها و انتخاب بهترین عبارات سراغ دارید، آن را با ما نیز به اشتراک بگذارید. در بخش کامنتها، آماده شنیدن و پاسخگویی به نظرات ارزشمند شما هستیم.