لینک نوفالو چیست و چگونه آن را ایجاد کنیم؟ اگر مدیر یک سایت باشید، قطعا این سوال برایتان پیش آمده است. یکی از روشهای بهبود رتبه سایت و گرفتن ترافیک ورودی بیشتر، لینک سازی یا لینک بیلدینگ است. این تکنیک اگر به درستی اجرا و پیاده سازی شود، میتواند به بهبود سئو سایت شما کمک کند. در غیر این صورت نه تنها موثر نخواهد بود، بلکه باعث کاهش رتبه سایت نیز میشود. در ادامه این مقاله با تسمینو همراه باشید تا به شما بگوییم لینک نوفالو چیست، لینک فالو و نوفالو چه تفاوتهایی دارند و چگونه لینک نوفالو ایجاد کنیم.
لینک نوفالو چیست؟
لینکهای Nofollow لینکهایی هستند که یک تگ اچ تی ام ال rel=”nofollow” روی آنها اعمال میشود. تگ nofollow به موتورهای جستجو میگوید که آن لینک را نادیده بگیرند. از آنجایی که لینک های nofollow از PageRank عبور نمیکنند، احتمالاً بر رتبه بندی موتورهای جستجو تأثیر نمیگذارند. این لینکها تاثیر مستقیمی در سئو نداشته و توسط گوگل بررسی نمیشوند. نمونههایی از لینکهای نوفالو عبارتند از:
- نظرات وبلاگ
- لینکهای رسانههای اجتماعی (به عنوان مثال، لینکها در پستهای فیس بوک یا توضیحات ویدئوی یوتیوب)
- لینکهای موجود در پستهای انجمن یا سایر اشکال محتوای تولید شده توسط کاربر
- برخی از وبلاگها و سایتهای خبری
- لینکهایی از ویجتها
تاریخچه لینک نوفالو چیست rel=”nofollow”؟
لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی از جمله فاکتورهای مهم گوگل برای رتبه بندی سایتها هستند. اما چرا لینکهای نوفالو به وجود آمدند؟ گوگل، علت به وجود آمدن تگ nofollow را اینچنین تعریف میکند:
” اگر یک وبلاگ نویس (یا یک خواننده وبلاگ) هستید، احتمالا افرادی را دیدهاید که سعی میکنند با ارسال نظرات مرتبط با وبلاگ مانند “از سایت دارویی من بازدید کنید”، به سایت خود بک لینک اسپم داده و از این طریق، رتبه بندی وب سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهند. این نظر از دید گوگل اسپم است و ما در حال آزمایش یک تگ جدید هستیم که آن را مسدود میکند. از این پس، هنگامی که گوگل ویژگی (rel=”nofollow”) را روی لینکها میبیند، زمانی که ما وبسایتها را در نتایج جستجوی خود رتبهبندی میکنیم، این لینکها اعتباری دریافت نخواهند کرد. البته این باعث افت رتبه سایت مورد نظر نخواهد شد؛ بلکه تنها راهی است برای اطمینان از اینکه هرزنامهنویسان از سوء استفاده از فضاهای آزاد وب مانند نظرات وبلاگ، بازخوردها و دایرکتوریهای ارجاعدهنده، سودی نخواهند برد.”مدت کوتاهی پس از آن، یاهو، بینگ و چند موتور جستجوی دیگر نیز تعهد خود را به تگ nofollow اعلام کردند.
تفاوت لینکهای Nofollow و Dofollow چیست؟
تنها تفاوت فنی بین این لینک فالو و نوفالو این است که لینک nofollow دارای یک تگ nofollow است. برای یک کاربر، تشخیص تفاوت بین لینک nofollow و dofollow غیرممکن است. شما میتوانید روی لینک نوفالو کلیک کنید، آن را کپی کنید و مانند هر لینک دیگری در وب استفاده کنید. با این حال، وقتی صحبت از بهینه سازی موتورهای جستجو می شود، تفاوت زیادی بین لینکهای نوفالو و فالو وجود دارد. لینک های فالو به ارتقاء رتبه شما در موتورهای جستجوی کمک میکنند. در صورتی که لینکهای از این نظر کمکی نمیکنند.
گوگل و سایر موتورهای جستجو از لینکها (فقط از نوع فالو) به عنوان سیگنال رتبه بندی کلیدی استفاده میکنند (با این حال، ممکن است استثناهایی برای این قاعده وجود داشته باشد). به همین دلیل است که وقتی نوبت به لینک سازی میرسد، سایتها ترجیح میدهند لینکهای فالو را دریافت کنند.
تاثیر لینکهای نوفالو بر سئو چیست؟
برخی از متخصصان سئو معتقد هستند که لینکهای نوفالو هیچ تاثیری بر سئو ندارند و برخی دیگر ادعا میکنند که لینکهای Nofollow به اندازه لینکهای DoFollow قدرتمند نیستند، اما با این حال مفید هستند. حقیقت این است که لینکهای نوفالو میتوانند ترافیک هدفمندی را به سایت شما ارسال کرده و از این طریق به بهبود سئو سایت شما کمک کنند. یک سایت معتبر باید ترکیبی از لینکهای فالو و نوفالو را دریافت کند. این یعنی شما باید فرآیند لینک سازی طبیعی را در پیش بگیرید و هنگام خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی به این نکته توجه داشته باشید. بنابراین در صورتی که شما تنها لینکهای فالو دریافت کرده باشید، ممکن است گوگل به شما مشکوک شده و در معرض پنالتی شدن قرار بگیرید.
نکته: یکی از مهمترین مواردی که در خصوص تاثیر لینک نوفالو در سئو میتوان در نظر گرفت، بهینه سازی بودجه خزش گوگل است. شما با استفاده از تگ Nofollow میتواند اولویت را برای خزنده ها مشخص کرده و به نوعی سرعت ایندکس مطالب در گوگل را افزایش دهید.
چه زمانی باید از تگ نوفالو استفاده کنم؟
همانطور که پیشتر گفته شد، از این تگ میتوان برای بهبود رتبه بندی سئو سایت استفاده کرد. اما در صورتی که از این تگ در جای درست استفاده نشود، قطعا نتیجه عکس خواهد داشت. بنابراین، بهتر است که از تگ نوفالو تنها در موارد زیر استفاده کنید:
- برای لینکهای پولی از rel = “sponsored” یا rel = “nofollow” استفاده کنید.
- برای لینکهایی که توسط کاربر از طریق محتوا ایجاد شده اند، از rel = “ugc” یا rel = “nofollow” استفاده کنید.
- از تگ نوفالو برای قالب، ویجت و اینفوگرافیک استفاده کنید.
- برای تمام لینکهای خارجی سایت، از لینک نوفالو استفاده نکنید.
- از کد نوفالو برای لینکهای داخلی سایت استفاده نکنید.
- برای لینک دادن به سایتهایی که ارتباط معنایی با سایت شما داشته و برای کاربر مفید هستند، از لینک نوفالو استفاده نکنید.
بهترین ابزار برای رصد کردن لینکهای Nofollow چیست؟
ابزارهای زیادی وجود دارند که میتوانند تعداد و آدرس سایتهایی که به شما بک لینک نوفالو دادهاند را نشان دهند. در ادامه برخی از این ابزارها را به شما معرفی میکنیم.
-
افزونه MozBar
افزونه Mozbar یک افزونه رایگان گوگل کروم است که توسط شرکت نرمافزاری SEO Moz ایجاد شده است. این ابزار همه لینکهای nofollow در یک صفحه را با یک کلیک برجسته میکند. همچنین لینکهای فالو، داخلی و خارجی و همچنین کلمات کلیدی صفحه را ردیابی میکند. MozBar نوع هر لینکی که شناسایی میکند را بر اساس رنگ متمایز خواهد کرد تا به شما در اسکن سریع صفحه و یافتن آنچه را که به دنبال آن هستید آسان کند.
یکی از مواردی که هنگام استفاده از این افزونه باید به خاطر داشته باشید این است که لینکهای nofollow در منوهای کشویی هنگام اسکرول کردن به پایین ظاهر نمیشوند. و حتما باید روی منو کلیک کنید.
-
ابزار Varvy
با ابزار رایگان Varvy، لینکهای nofollow را به سادگی با وارد کردن URL صفحه و کلیک کردن بر روی دکمه “test” میتوانید پیدا کنید. این ابزار، مکان قرارگیری پیوندهای nofollow در صفحه را نشان نمیدهد، اما به شما میگوید که تعداد آنها چقدر است.
-
افزونه NoFollow
NoFollow یک افزونه رایگان است که میتوانید آن را روی کروم و فایرفاکس نصب کنید. این افزونه مشابه افزونه MozBar، لینکهای نوفالو موجود را در صفحه شناسایی کرده و با استفاده از یک کادر قرمز رنگ آنها را برجسته میکند. افزونه تا زمانی که فعال است، از هر صفحهای که بازدید میکنید بدون درخواست کار میکند. درست مانند MozBar، اگر لینکی در زیر منوی کشویی دارای ویژگی nofollow باشد، تا زمانی که روی منوی کشویی کلیک نکنید، آن را مشاهده نخواهید کرد.
افزودن تگNofollow در وردپرس چگونه است؟
استفاده کنید. اضافه کردن این تگ به ساختار HTML لینک کار مشکلی نیست؛ اما اگر به دنبال روش راحتتری هستید، میتوانید از پلاگینها استفاده کنید. در ادامه هر دو روش را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
- افزودن لینک Nofollow در وردپرس به صورت دستی
- متنی را که میخواهید لینکی به آن اضافه کنید، انتخاب کنید.
- برای افزودن لینک به متن، روی نماد لینک کلیک کنید.
- روی سه نقطه کلیک کرده و “Edit HTML” را انتخاب کنید.
- ویژگی rel=”nofollow” را اضافه کنید.
افزودن لینک Nofollow در وردپرس با پلاگین
- با دانلود افزونه و فعال کردن افزونه All in One SEO for WordPress شروع کنید.
- یک پست یا صفحه جدید را ایجاد کنید.
- در باکس متن، anchor text را انتخاب کرده و روی نماد لینک کلیک کنید.
- لینک مقصد را در فیلد قرار دهید.
- در همان کادر، گزینههای اضافی برای لینک، از جمله گزینه «Add ‘nofollow’ to link» را نیز مشاهده خواهید کرد.